Felhívás!

A miniszterelnök és az egészségügyi miniszter lemondását kéri Marcel Ciolacu

A miniszterelnök és az egészségügyi miniszter lemondását kéri Marcel Ciolacu Románia

Ludovic Orban miniszterelnök és Nelu Tătaru egészségügyi miniszter lemondását követeli a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke. Marcel Ciolacu szerint a Piatra Neamţ-i kórházban történt tragédia is jelzi, hogy a kormány csődöt mondott a koronavírus-járvány kezelésében.

A PSD elnöke felrója, hogy bár már eltelt 36 óra a tragédia óta, a kormány egyetlen tagja sem vállalta fel a felelősséget a történtekért. “Sőt: Orban és a PNL megpróbálják a helyi hatóságokat, az elmúlt 30 évben tisztségben volt minisztereket és mindenki mást okolni, így menekülve a felelősség elől. A polgármesterekre és megyei tanácselnökökre hárították a világjárvány elleni harc nehezét, anélkül, hogy bármiben is segítenék őket” – fogalmaz a Facebookon közzétett videóüzenetben Ciolacu.

Hozzáteszi: az orvosok immár nyolc hónapja emberfeletti erőfeszítéseket tesznek az emberéletek megmentése érdekében, a kórházak vezetőinek pedig folyamatosan sürgős megoldásokat kell találniuk az egyre nagyobb számú beteg fogadására.

“Elég volt a cinizmusból! Orban és Tătaru, adjátok be a lemondásotokat, ha van bennetek egy csöppnyi együttérzés a tragédiában elhunytak családjaival szemben” – fogalmaz a pártelnök.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások