Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A miniszterelnök ellenőrző testülete fogja feltárni, hogy mi vezetett a Blue Air számláinak zárolásához

A miniszterelnök ellenőrző testülete fogja feltárni, hogy mi vezetett a Blue Air számláinak zárolásához Románia

A miniszterelnök ellenőrző testülete fogja feltárni, hogy mi vezetett valójában a Blue Air számláinak zárolásához – jelentette ki pénteken a kormányfő.

Nicolae Ciucă újságírói kérdésre megerősítette: felmerült az a gyanú, hogy a légitársaság számláit jogtalanul zárolták.

“Ahogy korábban is mondtam, ilyen helyzetekben az államnak segítenie kell a polgárokon, másrészt pedig fizetniük kell a tettükért azoknak, akik hibáztak” – jelentette ki a miniszterelnök.

Kormányzati források szerint a miniszterelnök ellenőrző testülete vizsgálja, hogy milyen körülmények között zárolta a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM) a Blue Air bankszámláit.

E források szerint az AFM-nek nem kellett volna megtennie ezt a lépést, amelyről intézmény egyik hivatalnoka döntött. “A miniszter (Tánczos Barna – szerk. megj.) nem tudott erről a döntésről. Az AFM nem kapott választ a Blue Airtől a fizetési felszólításokra, ezért úgy látták jónak, ha zárolják a számláit” – nyilatkozta a kormányzati forrás.

A Blue Air szeptember 6-án jelentette be, hogy 12-éig felfüggeszti a romániai repterekről induló valamennyi járatát. A döntést azzal indokolták, hogy nem tudják fedezni a járatok napi működtetésével járó költségeket, mivel a környezetvédelmi minisztérium zárolta a légitársaság számláit.

A kormány 5 millió lejt utalt ki a tartalékalapból a Blue Air járatainak törlése miatt külföldi reptereken rekedt romániai utasok hazaszállítására.

Bár a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM) utóbb közölte, hogy felfüggeszti a vállalat számláinak zárolását, és 12 hónapos ütemtervet szab meg a tartozása kifizetésére, a légitársaság egy hete bejelentette, hogy csak október 10-étől indítja újra járatait, mert jelenleg üzemanyagra sincs pénzük.

(forrás: Agerpres, fotó: wikimedia.org)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.