Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A miniszterelnök a parlagfű elleni törvény alkalmazását kéri

A miniszterelnök a parlagfű elleni törvény alkalmazását kéri Románia

Nicolae Ciucă miniszterelnök csütörtökön arra kérte a környezetvédelmi minisztériumot és a szakterülethez tartozó intézményeket, hogy ellenőrizzék a parlagfű elleni küzdelemről szóló törvény alkalmazását, megjegyezve, hogy sok romániai szenved e növény miatt.

Hirdetés
Hirdetés

„Az egyik kérdés, amellyel szerintem proaktívan kell foglalkozni, a parlagfű kérdése. Tudjuk, hogy hány romániai szenved e növény miatt. Van már törvény, és a szükséges intézkedéseket is meg kell hozni ezzel kapcsolatban” – mondta Nicolae Ciucă.

„Ezért arra kérem a környezetvédelmi mnisztériumot és a többi, e területen illetékes intézményt, hogy már most kezdjék meg a hatályos törvények és rendeletek alkalmazásának nyomon követését a növény által okozott hatások elkerülése érdekében” – kérte.

A 62/2018-as törvény értelmében a földterületek tulajdonosai vagy birtokosai, a közutak, vasutak, vízi utak, tavak, öntözőrendszerek és halastavak kezelői kötelesek a parlagfű, tudományos nevén Ambrosia artemisiifolia megelőzésére, visszaszorítására és megsemmisítésére irányuló munkálatokat végezni, hogy megakadályozzák az invazív faj megtelepedését és terjedését, vagy ha már megjelent, eltávolítsák azt.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. június 16., 17:16
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Mióta óvják az egészségünket?Egyre több a beteg ember, pedig az orvostudomány elképesztően fejlett,csak éppen nem gyógyít, mert nem érdeke! Ezért ír fel 5 féle gyógyszert az orvos egy betegségre, majd a hálás gyógyszeripar luxusutazásokkal jutalmazza .Tisztelet a kivétel, mert ismerek egy párat