Hirdetés
Hirdetés

A magyar diákoknak szánt tételtsort osztották ki a képességvizsgázóknak egy Dolj megyei iskolában

A magyar diákoknak szánt tételtsort osztották ki a képességvizsgázóknak egy Dolj megyei iskolában Románia

Vizsgálatot rendelt el a Dolj megyei tanfelügyelőség Predeşti község iskolájánál, miután a tanulók a magyar tannyelvű osztályoknak szánt tételeket kapták román nyelv és irodalomból a keddi képességfelmérő vizsgán.

Hirdetés
Hirdetés

A diákoknak délután meg kellett ismételniük az írásbelit, ezúttal a román tannyelvű osztályok számára előkészített tartalék tételsort kellett megoldaniuk.

Az eset után Daniel Ion főtanfelügyelő azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy javasolni fogja a tanintézet igazgatójának leváltását, illetve a vizsgáztató bizottság tagjainak a szankcionálását, amiért nem vették észre, hogy rossz tételeket osztottak ki a diákoknak. “Zéró toleranciát tanúsítunk az ilyen helyzetekkel szemben” – fogalmazott.

A román nyelv és irodalom írásbelivel elkezdődött kedden a képességfelmérő vizsgák sorozata. Csütörtökön matematikából mérik fel a nyolcadik osztályt végzett diákok tudását, pénteken pedig anyanyelvből vizsgáznak a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók.

Az eredményeket június 23-án, csütörtökön 14 óráig teszik közzé, az óvásokat aznap délután 4 órától 7 óráig, illetve másnap 8-tól 12 óráig lehet benyújtani, akár elektronikus úton is. A végleges eredményeket június 30-án, csütörtökön ismertetik.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük