Hirdetés
Hirdetés

A kötelező maszkviselés ellen tüntettek a fővárosban

A kötelező maszkviselés ellen tüntettek a fővárosban Románia

Maszkellenes tüntetés zajlott szombat délután a bukaresti Egyetem téren. A résztvevők, akik közül többen gyermekeiket is magukkal vitték, bírálják a hatóságok koronavírus-járvány elleni intézkedéseit.

Hirdetés
Hirdetés

A tüntetés résztvevői román zászlókat lengettek, nem viseltek maszkot, és nem tartották be a fizikai távolságot.

Többek között azt skandálták, hogy “Szabadságot!”, “Szégyelljétek magatokat!”, “A mi gyerekeink nem a ti kísérleti nyulaitok!”.

A helyszínre csendőröket vezényeltek ki.

Szombaton ismét rekordot döntött Romániában az egy nap alatt regisztrált új koronavírusos megbetegedések száma: 29.284 teszt elvégzése nyomán 3517 új esetet igazoltak.

Bukarestben elérte a 2,39-et az elmúlt 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.

Orban: inkább viseljenek védőmaszkot, minthogy aztán oxigénmaszkra legyen szükségük

Tudományosan bizonyított tény, hogy a védőmaszk viselésével megelőzhető a koronavírus terjedése, ennélfogva teljességgel értelmetlenek a maszkellenes tüntetések – véli Ludovic Orban.

Megkérdezték az újságírók szombaton a kormányfőtől, mit üzen a bukaresti Egyetem téren a kötelező maszkviselés ellen tüntetőknek.

“Viseljenek maszkot, ha nem akarnak megbetegedni. Inkább viseljenek ilyen maszkot, minthogy aztán oxigénmaszkra legyen szükségük, vagy ne adj’ Isten lélegeztetőgépre kerüljenek. Sokkal egyszerűbb maszkot hordani” – válaszolt a miniszterelnök.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük