Felhívás!

A kormányfő el van ragadtatva kabinetje hatékonyságától

A kormányfő el van ragadtatva kabinetje hatékonyságától Románia

“Teljesen lenyűgöző” a kötelezettségvállalások teljesítésének üteme – értékelte a keddi kormányülés elején a kabinet háromhónapos tevékenységét Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő elragadtatással beszélt kabinetje hatékonyságáról, különösen összevetve a megelőző kormány tevékenységével, amely – Orban szerint – három év munka után az összes célkitűzés 15%-ánál tartott.

Orban felsorolta az ezen időszak alatt elfogadott intézkedéseket, megemlítve többek között a kormány szerkezeti átalakítását, az elnökválasztás feltételeinek biztosítását, az európai biztos jelölését, az állami költségvetés és a társadalombiztosítási költségvetés törvényének korrigálását, a 2020-as költségvetési és társadalombiztosítási törvény kidolgozását, az orvosi rezidensvizsga jobb körülmények közötti megszervezését, a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényének hatályon kívül helyezését, a vezető ügyészi állások betöltésére irányuló eljárások megindítását, a bírák nyugdíjba vonulását előíró jogszabály életbe ültetésének elhalasztását, az augusztus 10-ei események nyomozati anyaga titkosításának feloldását.

Elmondása szerint az új kormány tevékenységének folytán “nemhogy nem veszett el egyetlen euró EU-s pénz sem”, hanem 400 millió eurót hívtak le pluszban.

A miniszterelnök az elért eredmények közé sorolta a Fejlesztési és Beruházási Alap “fiktív finanszírozási rendszerének” hatálytalanítását, Verespatak UNESCO-örökségbe való felvételi eljárásának folytatását, a 114-es rendelet “gazdaságot károsító rendelkezéseinek helyesbítését”, a költségvetés végrehajtásának véglegesítését, üzemanyagra kivetett pótlólagos jövedéki adó és a részmunkaidős szerződések többletadójának eltörlését, illetve a megosztott áfafizetési rendszer felszámolását.

A kormány ugyanakkor előkészítette az igazságszolgáltatásban történő visszaéléseket kivizsgáló különleges ügyosztály felszámolásához szükséges dokumentációt.

Orban szerint megfelelő módon előkészítették a téli időszakra az energiaszolgáltatási rendszert is, de elismerte: “ebben az idei tél is segítségünkre volt”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.