Következő lapszámunk kedden jelenik meg, ugyanis augusztus 15. hivatalos ünnep, Nagyboldogasszony napja.

Felhívás!

A kormány tartalékalapjából táblagépeket fognak biztosítani a rászoruló tanulóknak

A kormány tartalékalapjából táblagépeket fognak biztosítani a rászoruló tanulóknak Románia

A kormány a tartalékalapjából fog táblagépeket vásárolni azoknak a tanulóknak, akiknek nincs meg a technikai lehetőségük részt venni az online tanítási órákon. Ugyanebből az alapból fogja biztosítani a szájmaszkokat is a veszélyeztetett személyek számára – mondta csütörtökön Ludovic Orban miniszterelnök.

A csütörtök esti kormányülés kezdetén Orban közölte: Klaus Iohannis államfővel folytatott tárgyalásai nyomán arra a döntésre jutott, hogy a kormány tartalékalapjából táblagépeket szereznek be azoknak a diákoknak, akiknek körülményeik nem engedik meg, hogy bekapcsolódhassanak az online zajló tanításba.

Ugyanakkor a járvány miatt veszélyeztetett, kiskeresetű személyek számára szájmaszkokat fog biztosítani a kormány az említett tartalékalapból – mondta Orban.

Tanügyminiszter: 150 millió lejből vásárolnak táblagépeket

A kormány 150 millió lejt különít el, hogy táblagépeket vagy laptopokat vásároljon azoknak a diákoknak, akik anyagi okok miatt nem férnek hozzá technikához, hogy online kapcsolatot tudjanak tartani az iskolával – nyilatkozta a csütörtöki kormányülést követően a Realitatea Plus televíziónak Monica Anisie tanügyminiszter.

A tárca két éves internetbérletet is biztosít.

Anisie elismerte, hogy az oktatási rendszer nem volt felkészülve ilyen kihívásra.

A technikát a minisztérium vásárolja meg és osztja szét a megyei tanfelügyelőségeknek.

A felkészítők órák előtt megmérik a gyerekek lázát

A június 2-a után az iskolákba visszatérő nyolcadik és tizenkettedikes tanulóknak, a vizsgára való felkészítő órák előtt megmérik lázukat – nyilatkozta Monica Anisie.

A tárcavezető elmondta: az órarendet úgy kell összeállítani, hogy a tízes csoportokban érkező tanulók ne találkozzanak egymással.

A gyerekeket egy pedagógus fogadja a kapuban, megmérik a lázukat, kapnak maszkokat, majd a tanár egy jól meghatározott útvonalon vezeti őket a korábban fertőtlenített és alaposan kiszellőztetett osztályterembe.

A nyolcadik osztályosoknak naponta két órát, a tizenkettedikeseknek három órát tartanak.

Az órák 50 percesek lesznek, tíz perc szünettel.

A felkészítő végén a tanár kivezeti a gyerekeket az iskolából, kapnak egy másik maszkot, és azzal mennek haza.

A felkészítő órák opcionálisak, a szülő eldöntheti, hogy engedi-e gyermekét, hogy részt vegyen rajta, vagy sem.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 8., 9:00
    ÉRTÉKELÉS: 5

    A szegény, de jó tanuló gyerek nem fog kapni mint előre látható! Viszont lesz laptop és tablett minden iskolakerülő cigánynak! Pár hónap és kékszeszért laptopot veszünk az utcasarkon!😆