Hirdetés
Hirdetés

A kormány Hargita megye prefektusává nevezte ki Petres Sándor korábbi alprefektust

A kormány Hargita megye prefektusává nevezte ki Petres Sándor korábbi alprefektust Románia

A kormány Hargita megye prefektusává nevezte ki szerdai ülésén a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által jelölt Petres Sándor korábbi alprefektust. A megye alprefektusi tisztségébe a Szociáldemokrata Párt (PSD) által jelölt Isabela Prodant helyezte.

Hirdetés
Hirdetés

A kinevezésekről a kormány honlapján adott hírt szerda este a kabinet.

A fizikusi végzettségű Petres Sándor – az RMDSZ honlapján közölt életrajza szerint – vállalkozás-vezetési tudományokból szerzett mesterfokú diplomát, és a főtisztviselők számára szervezett programban is képezte magát.

A gyergyóremetei születésű Petres Sándor 1996-tól a Hargita Megyei Tanácsnak volt tagja, 2001 és 2014 között az önkormányzat alelnöki tisztségét töltötte be, és a településrendezési, beruházási, valamint gazdasági feladatkörök irányításért felelt. 2014 májusától nevezték ki Hargita megye alprefektusává, és kinevezése évében fél évig a prefektusi tisztséget is ellátta.

Petres Sándor kinevezésével tulajdonképpen egy tavaly decemberi koalíciós megállapodást léptetett életbe a kormány. A megegyezés értelmében az RMDSZ megőrizte az Arad, Szilágy és Kovászna megyei prefektusi tisztséget, és megkapta a Hargita megyeit, elveszítette viszont a Szatmár és a Kolozs megyei prefektusi tisztségeket. A kormánymegbízotti tisztségeket azt követően kellett újraosztani, hogy tavaly decemberben a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) helyébe a Szociáldemokrata Párt (PSD) lépett be a kormánykoalícióba.

(MTI, fotó: Székelyhon.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük