Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A kormány emelné a fogvatartottak ételnormáját

A kormány emelné a fogvatartottak ételnormáját Románia

Az igazságügyi minisztérium által közvitára bocsátott rendelettervezet aktualizálja a fogvatartottak ételnormáját.

Hirdetés
Hirdetés

Az indoklás emlékezetet, hogy az érvényben lévő jogszabályok szerint a fogvatartottak ételnormáját akkor kell emelni, hogyha a fogyasztói árindex több mint 5%-kal meghaladja azt a hónapét, amelyben az ételnormát legutóbb megállapították.

A tervezet rámutat, hogy az Országos Statisztikai Intézet (INS) adatai szerint 2018 szeptembere és 2019 májusa között az élelmiszerek fogyasztói árindexe 105,66%-ra nőtt, azaz a különbség meghaladja az 5%-ot, így halaszthatatlanná vált az ételnorma növelése.

Az igazságügyi minisztérium azzal számol, hogy az ebből származó plusz kiadások idén 1.108.000 lejjel, a következő négy esztendő mindenikében pedig 2.198.000 lejjel terhelik a költségvetést.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 6., 6:37
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Sajnos a mostani börtön kosztot csak azon személyek eszik meg kényszerből, akiknek nincs lehetőségük azt pótolni. Az étel minőségére kellene odafigyelni, hogy az ehető legyen! Ugyan akkor ha ez sikerült, akkor figyelembe kellene venni, hogy aki dolgozik annak megfelelő kalóriás kosztot adjanak, nem egyformán azokkal, aki a cellájukba töltik napjaikat.