Hirdetés
Hirdetés

A kórházak COVID- és nem-COVID-részlegeinek újraszervezéséről tárgyaltak

A kórházak COVID- és nem-COVID-részlegeinek újraszervezéséről tárgyaltak Románia

A kórházak COVID-19-betegeknek fenntartott részlegeinek újraszervezéséről tárgyalt szerdán Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter a megyei közegészségügyi igazgatóságok vezetőivel.

Hirdetés
Hirdetés

A videokonferencia formátumban megtartott tanácskozást az indokolta, hogy az egészségügyi minisztérium megkezdte a COVID-19 kórházak kapacitására vonatkozó adatok központosítását és elemzését, ugyanakkor azon dolgozik, hogy külön részlegeket alakítson ki a nem-COVID-betegek számára, és növelje a komplex COVID-esetek kezelésének hatékonyságát – olvasható a szaktárca tájékoztatásában.

Az egészségügyi minisztérium megoldásokat keres arra, hogy a nem-COVID-betegek számára elérhetőbbé tegye az orvosi ellátást, ugyanakkor javítsa a COVID-betegek számára nyújtott szolgáltatások minőségét.

“A világjárványtól még nem tűnt el az összes többi krónikus betegség. A pandémia változásai arra késztetnek, hogy folyamatosan idomítsuk hozzájuk a rendelkezésünkre álló forrásokat. Egyrészt meg kell bizonyosodnunk, hogy a COVID-19 súlyos tüneteivel rendelkező páciensek megfelelő ellátásban részesülnek, másrészt azt is biztosítanunk kell, hogy az összes többi páciens is hozzáférjen a szükséges orvosi ellátáshoz” – mondta Vlad Voiculescu.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük