Hirdetés
Hirdetés

A kiskorú drogfogyasztók számára is elérhetővé vált a Gyermekek Telefonja

A kiskorú drogfogyasztók számára is elérhetővé vált a Gyermekek Telefonja Románia

A Gyermekek Telefonja elérhetővé vált a kiskorú drogfogyasztók számára is, miután az Országos Drogellenes Ügynökség (ANA) igazgatója, Georgel-Cristian Ivan együttműködési szerződést írt alá a segélyvonalat működtető egyesület ügyvezető igazgatójával, Cătălina Surcellel.

Hirdetés
Hirdetés

Az ANA által kedden kiadott közlemény szerint a kábítószer-használattal kapcsolatos kérdések miatt, vagy segítségkérés okán a segélyvonalat (116.111-es hívószám) hívó kiskorúakat közvetlenül az ország drogprevenciós és tanácsadó központjainak szakembereihez irányítják.

A számot ingyenesen és névtelenül lehet hívni, így a gyerekek biztonságban érezhetik magukat. Az egyesület honlapot is működtet a www.116111.ro címen – mutat még rá a közlemény.

Az együttműködési szerződés csak az első lépés a különböző nehézségekkel küzdő gyermekek segítése terén, és a partnerek meg vannak győződve arról, hogy képesek lesznek megelőzni a kiskorúak kockázatos helyzeteknek való kitettségét, és hozzájárulnak annak a mentalitásnak a kialakításához, hogy a bajban levők szakszerű segítséget kérjenek és hozzáértő emberekkel beszéljenek a problémáikról – mutat még rá az Országos Drogellenes Ügynökség.

Az ANA március óta működteti a “Biztonságos tér” (Safe Space) elnevezésű országos prevenciós projektet, amely az aktív kábítószer-használó vagy a kábítószer-fogyasztás szempontjából nagy kockázatnak kitett tinédzsereket célozza meg. A projekt keretében a drogfogyasztással kapcsolatos tájékoztatási és megelőzési tevékenységek zajlanak, a szakemberek a drogfogyasztásról való leszokást elősegítő tanácsadást nyújtanak, és a serdülők szüleit, hozzátartozóit is bevonják a tevékenységekbe.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsék a kedvezményezettek számára a tanácsadási szolgáltatásokhoz való hozzáférést, az ANA egyik prioritása, hogy olyan nem kormányzati szervezetekkel működjön együtt, amelyeknek van tapasztalatuk a veszélyeztetett kiskorúakkal való munkában, így született meg a partnerség a Gyermekek Telefonja Egyesülettel – mondják az Országos Drogellenes Ügynökség képviselői.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük