Felhívás!

A gyógyszerforgalmazók támogatják a patikákban való tesztelést

A gyógyszerforgalmazók támogatják a patikákban való tesztelést Románia

A Romániai Gyógyszerforgalmazók Egyesülete (ADRFR) szerdán közleményt juttatott el az Agerpres hírügynökséghez, amelyben azt írja: megfelelően képzett személyzet segítségével kész biztosítani az antigén gyorstesztekkel való tesztelést a patikákban.

Az ADRFR elnöke, Iulian Trandafir szerint Franciaország, Olaszország, Németország és Spanyolország példája azt igazolja, hogy az antigén gyorstesztek patikában történő felhasználása jó és követendő gyakorlat, amennyiben a tesztelést képzett személyek végzik.

Ehhez az egészségügyi minisztérium felügyelete alatt, a közegészségügyi igazgatóságok és a romániai gyógyszerészkamara támogatásával, szervezett keretek között ki kell képezni a patikák személyzetét – teszi hozzá.

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter kedden úgy nyilatkozott, hogy a közegészségügyi igazgatóságok révén a patikák ingyen kapnak majd COVID-teszteket, a tesztelési díjat pedig minden gyógyszertár maga szabja meg. A miniszter reményét fejezte ki, hogy ezt a szolgáltatást elfogadható ár fejében nyújtják majd a patikák.

Voiculescu azt nem tudta pontosan megmondani, mikortól kerülhet sor a gyógyszertárakban történő tesztelésre: ‘Lehet egy hét múlva, lehet egy hónap múlva’ – fogalmazott.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.