Felhívás!

A felvonón rekedt mintegy ötven személy a Vatra Dornei-i üdülőtelepen

A felvonón rekedt mintegy ötven személy a Vatra Dornei-i üdülőtelepen Románia

Biztonságban lehozták a Vatra Dornei-i üdülőtelepen a felvonón rekedt 51 személyt, köztük egy gyermeket – tájékoztatott a Suceava megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Alin Găleată.

A katasztrófavédelem vasárnap délután közölte, hogy a felvonón rekedt többtucatnyi személy a Vatra Dornei-i üdülőtelepen.

A mentőakcióban katonai tűzoltók, hegyimentők és csendőrök vettek részt.

Terepautó és egy függőszék ütközése okozta a libegő leállását

A dornavátrai libegő vasárnapi leállását az okozta, hogy egy terepautó nekiütközött az egyik, alacsonyan haladó függőszéknek – közölte hétfőn a libegőt működtető cég igazgatója, Paul Boncheş.

Boncheş a dornavátrai hegyimentő-szolgálat Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt írta: egy Sergiu Rusu nevű férfi telefonon közölte, hogy terepautójával nekiment az egyik függőszéknek. A térségbe tilos a belépés, és ezt több tábla is jelzi. A kár elhárítása több órát vett igénybe – tette hozzá a cég képviselője.

Arról is beszámolt, hogy a függőszékekben ülő turisták szemtanúi voltak a balesetnek, és megértést tanúsítottak a mentés során. A libegőn rekedt 51 turista közül elsőnek egy gyereket, majd egy diabéteszes személyt segítettek le a tűzoltók, majd sorra mindenkit. A turisták visszakapták a jegy vételárát, a cégvezető tudomása szerint egyikük sem nyújtott be panaszt az incidens miatt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.