Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A differenciált gyermeknevelési támogatás bevezetését javasolja az RMDSZ

A differenciált gyermeknevelési támogatás bevezetését javasolja az RMDSZ Románia

A család jövedelme függvényében differenciált gyermeknevelési támogatás bevezetését javasolta a koalíciós pártok hétfői ülésén Kelemen Hunor.

Hirdetés
Hirdetés

Az ülést követően az RMDSZ elnöke rámutatott, a gyermekpénz kapcsán egyetértés van a koalíciót alkotó pártok között abban, hogy – amint azt a szenátus által első házként már elfogadott tervezet is előírja – legközelebb jövő év elejétől nő a juttatás összege, 20 százalékkal.

A szövetség ugyanakkor javaslatot tett arra, hogy a család jövedelmétől tegyék függővé a gyermekpénz összegét, illetve hogy az legyen leírható a személyi jövedelemadóból – mondta Kelemen, aki szerint az elképzelést az év folyamán még megvitatják, és 2023-tól léphetne érvénybe.

Az USR-PLUS társelnöke, Dan Barna megerősítette, hogy érkezett egy ilyen javaslat az RMDSZ részéről, még nem tárgyaltak róla részletekbe menően, de meg fogják vitatni a lehetőséget.

Csak ősszel születik döntés az iskolai egészségügyi nevelés bevezetéséről

Csak ősszel születik döntés az iskolai egészségügyi nevelés bevezetéséről szóló törvénytervezettel kapcsolatban – közölte az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor azt mondta, csak ősszel fognak tárgyalni a témáról. „Nem, nem lesz szavazás erről, elhalasztjuk őszre. (…) Az a döntés született a koalícióban, hogy halasszuk szeptemberre” – fogalmazott újságírói kérdésre válaszolva.

Az iskolai egészségügyi nevelés bevezetéséről szóló jogszabályt Klaus Iohannis államfő visszaküldte a parlamentnek újbóli megfontolásra, és jelenleg a szenátus újbóli jóváhagyására vár, amely első házként dönt róla.

A javaslat többek között előírja, hogy az iskoláknak – szülői beleegyezéssel – az „életre felkészítő oktatásban” kell részesíteniük a tanulókat, amelynek része kell hogy legyen az „egészségügyi nevelés” is, a nemi betegségek és a kiskorúak teherbe esésének megelőzése céljából.

A parlamentnek küldött igénylésében az államfő felhívja a törvényhozók figyelmét, hogy a tervezet jelenlegi formájában – amelyben az eredetileg „szexuális nevelés” fogalmat „egészségügyi nevelésre” cserélték, és a szülők írásos hozzájárulásához kötik az egészségügyi neveléssel kapcsolatos iskolai programokat – számos bírálatot váltott ki mind az oktatási szakértők, mind a fiatalokkal és gyerekekkel foglalkozó civil szervezetek részéről.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. június 15., 11:08
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A gyerek az egyforma! Aki nem dolgozik, vagy minimálbért kap, annak a gyereke is érje be kevesebbel😤😢 aki gazdag, jól keres az egy „rangjához” illő összeget kapjon gyermekpénzt! Röhejes világ NO/NUKU RESPEKT vezérekkel!
  Ekkora idiótákat, hogy és meddig tart meg a föld?!

 • User
  Dátum: 2021. június 16., 9:53
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Sajnos ehez ennek a nagyokos Hunikanak az Alkotmanyt is meg kell akkor modositsa mert abba nem lehet ilyen jellegu megkulomboszteteseket tenni. Elobb kellett volna egyesztessen Miklos kepviselovel a penzugyek teren lehet neki lett volna jobb otlete vagy akar tanacsot is tudott volna adni neki hogy maga az UDMR vezere ne aljon elo ilyen pihentagyu otletekkel. A kovetkezo szavazason is ra kell tenni a pecsetet es megtortenhet hogy akkor mar a levegot is diferencialva fogjuk venni mert akkor mar eszt fogja kezdemenyezni. A sok oreg generacio aki szamara meg az UDMR jelent valamit azok is majd ketszer meggondoljak maguka hogy rajuk szavaznak-e vagy sem amikor a nyugdijuk hiaba lesz 10000 lej akar amikor egy lapat szart se vesznek ra. Csak azert irtam igy le hogy megertse egy idos ember is hogy hiaba no a nyugdija 50 vagy akar 100 lejjel is ha hatalmas az inflacio. Hajra UDMR csak igy tovabb ilyen pihentagyu tanacsokkal kell ellatni eszt a jol mukodo koalliciot mert sebaj elrendeznek ezek minket.Ma a 70 eves nyugdijkorhatar opcionalis hogy ram hogy harapunk ra azonban mar jovotol megtrtenhet hogy mar kotelezo lesz.A szenatorok, alkotmanybirok, rendorok, katonatisztek a specialis nyugdijukkal akar 45 evesen is nyugdijba johetnek mas dolgozon amig meghal.Ilyen felfogas mellett ezeket aholdra kellene kiloni hogy ott eljenek a specialis nyugdujukbol es ne nyomoritsak meg jobban eszt az orszagot es foldet.!!!!