Felhívás!

FRISSÍTVE: A Dél-Afrikából hazaszállított személyek közül háromnak pozitív lett a koronavírustesztje

FRISSÍTVE: A Dél-Afrikából hazaszállított személyek közül háromnak pozitív lett a koronavírustesztje Románia

Pozitív lett a koronavírustesztje három személynek azok közül, akiket az omikron variáns felbukkanása miatt Dél-Afrikából hazaszállítottak Romániába.

Előbb a nagybányai rögbicsapat egyik játékosánál mutatták ki a koronavírust. A Máramaros megyei prefektúra sajtószóvivője, Dan Bucă szerda este közölte, a férfitől a nagybányai reptéren vettek mintát az RT-PCR-teszthez kedd esti érkezésekor, és az eredmény pozitív lett.

A férfi tünetmentes, de orvosi felügyelet alatt tartják. Csütörtökön újabb mintát vesznek tőle, amelyet elküldenek majd a bukaresti Cantacuzino Intézethez szekvenálásra.

Később az egészségügyi minisztérium közleményben tájékoztatott, hogy további két Dél-Afrikából hazaszállított személynél – akiket az otopeni-i repülőtéren teszteltek – szintén kimutatták a koronavírust. Esetükben epidemiológiai vizsgálat indult a közvetlen kontaktok felderítésére.

FRISSÍTÉS: Alapos a gyanú, hogy az omikron variánssal fertőződött két személy

“Alapos a gyanú” arra, hogy a koronavírus omikron variánsával fertőződött meg két személy a Dél-Afrikából hazahozott román állampolgárok közül – közölte csütörtökön az egészségügyi minisztérium.

Kedden 46 román állampolgárt szállítottak haza Dél-Afrikából a román hatóságok, három személy koronavírustesztje pozitív volt. Mintáik szekvenálása több napig tart, de az első tesztek szerint “alapos a gyanú”, hogy ketten közülük az omikron variánssal fertőződtek meg – tájékoztatott a minisztérium.

A tárca közölte azt is, hogy mindhárom fertőzött személy teljeskörűen be van oltva. Mindegyikük tünetmentes, egészségi állapotuk jó, jelenleg megfigyelés alatt tartják őket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.