Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: A Dél-Afrikából hazaszállított személyek közül háromnak pozitív lett a koronavírustesztje

FRISSÍTVE: A Dél-Afrikából hazaszállított személyek közül háromnak pozitív lett a koronavírustesztje Románia

Pozitív lett a koronavírustesztje három személynek azok közül, akiket az omikron variáns felbukkanása miatt Dél-Afrikából hazaszállítottak Romániába.

Hirdetés
Hirdetés

Előbb a nagybányai rögbicsapat egyik játékosánál mutatták ki a koronavírust. A Máramaros megyei prefektúra sajtószóvivője, Dan Bucă szerda este közölte, a férfitől a nagybányai reptéren vettek mintát az RT-PCR-teszthez kedd esti érkezésekor, és az eredmény pozitív lett.

A férfi tünetmentes, de orvosi felügyelet alatt tartják. Csütörtökön újabb mintát vesznek tőle, amelyet elküldenek majd a bukaresti Cantacuzino Intézethez szekvenálásra.

Később az egészségügyi minisztérium közleményben tájékoztatott, hogy további két Dél-Afrikából hazaszállított személynél – akiket az otopeni-i repülőtéren teszteltek – szintén kimutatták a koronavírust. Esetükben epidemiológiai vizsgálat indult a közvetlen kontaktok felderítésére.

FRISSÍTÉS: Alapos a gyanú, hogy az omikron variánssal fertőződött két személy

“Alapos a gyanú” arra, hogy a koronavírus omikron variánsával fertőződött meg két személy a Dél-Afrikából hazahozott román állampolgárok közül – közölte csütörtökön az egészségügyi minisztérium.

Kedden 46 román állampolgárt szállítottak haza Dél-Afrikából a román hatóságok, három személy koronavírustesztje pozitív volt. Mintáik szekvenálása több napig tart, de az első tesztek szerint “alapos a gyanú”, hogy ketten közülük az omikron variánssal fertőződtek meg – tájékoztatott a minisztérium.

A tárca közölte azt is, hogy mindhárom fertőzött személy teljeskörűen be van oltva. Mindegyikük tünetmentes, egészségi állapotuk jó, jelenleg megfigyelés alatt tartják őket.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük