Felhívás!

A COVID-19 elleni vakcinák légi és szárazföldi úton fognak Romániába érkezni

A COVID-19 elleni vakcinák légi és szárazföldi úton fognak Romániába érkezni Románia

A COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság közleményt juttatott el az Agerpres hírügynökséghez, amelyben leszögezi: a vakcinát egyaránt lehet szállítani légi és szárazföldi úton.

“A Romániába érkező heti szállítmányok egyaránt fognak légi és szárazföldi úton érkezni. Mindkét szállítási mód alkalmazható, mivel a szállításhoz használt hőszigetelő dobozok mind szárazföldi, mind légi szállításra alkalmasak”- olvasható a közleményben, amely arról is tájékoztat: a Pfizer-BioNTechh vakcináját mínusz 90 és mínusz 60 Celsius-fok közötti hőmérsékleten kell tárolni, ezt speciális szállítóeszközökkel – szárazjeget tartalmazó hőszigetelő dobozokkal – biztosítják.

A szárazjeget tartalmazó hőszigetelő dobozok egyaránt szállíthatók légi és szárazföldi úton, mert beépített hőmérséklet-ellenőrző eszköz van bennük, amely folyamatosan monitorozza a dobozban lévő hőmérsékletet.

A közlemény arra is kitér, hogy a vakcina szállítási módját maga a gyártó írta elő. Az oltást szárazjégben kell szállítani. A szárazjég fagyasztott szén-dioxid, amely hő hatására szublimál (közvetlenül gáz halmazállapotúvá válik anélkül, hogy egy közbeeső szakaszban cseppfolyós állapotba kerülne). Amennyiben hő érné a repülő zárt terében, a keletkező gáz veszélyes lehetne a pilótákra és a légi személyzetre nézve, ezért ahol csak lehet, a szárazföldi szállítás mellett döntöttek – szögezi le a közlemény.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.