Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A CNA kéri a lakosságot, hogy csak hivatalos forrásokból tájékozódjon az ukrajnai háborúról

A CNA kéri a lakosságot, hogy csak hivatalos forrásokból tájékozódjon az ukrajnai háborúról Románia

Arra kéri az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a lakosságot, hogy csak hivatalos forrásokból tájékozódjon az ukrajnai háború fejleményeiről.

Hirdetés
Hirdetés

A testület keddi ülésén egyhangúlag elfogadott felhívás szövege a következő: „A háborúkat nem csak fegyverrel vívják! A hamis információk ugyanolyan veszélyesek! Csak hivatalos forrásból tájékozódj!”

A felhívást szétküldik a helyi, regionális és országos műsorszolgáltatóknak, hogy hat hónapon keresztül társadalmi célú hirdetésként sugározzák. A CNA elnöke, Cristina Pocora azt üzente a rádióadóknak és a tévécsatornáknak, hogy a következő időszakban fokozottan figyeljenek az audiovizuális tanács ajánlásaira.

Az ülést levezető Monica Gubernat elmondta: jövő héttől a CNA prioritásnak tekinti az ukrajnai háborús helyzetről szóló sajtóbeszámolók ellenőrzését. Felhívta a műsorszolgáltatók figyelmét arra, hogy szabályszegés esetén a korábbinál szigorúbb szankciókra számíthatnak.

Hétfőn a CNA emlékeztetett arra, hogy tilos a Russia Today csatorna adásainak sugárzása Romániában. Az intézmény közölte, ellenőrzik a tilalom betartását a hazai műsorszolgáltatóknál.

A CNA közölte azt is, hogy figyelemmel kíséri az Ukrajna elleni orosz agresszió tálalását a hazai televíziók hír- és vitaműsoraiban, törekedve arra, hogy a lakosság a valóságnak megfelelő, megbízható információkhoz jusson, és az újságírók a szakma etikai szabályainak betartásával végezzék a munkájukat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. március 1., 14:32
    ÉRTÉKELÉS: 14

    Hogy is van ez? Az orosz tudositas tilos . Az ukran , az meg veletlenul sem tajekoztat felre. A roman……no , azt hagyjuk! Nincs es nem is lesz objektiv forrasbol szarmazo tudositas . Es miert csak a jovo hettol , tisztelt CNA??? Ma meg csak kedd van!