Felhívás!

A CFR többtucatnyi alkalmazottja tüntetett kedden a szállítási minisztérium előtt

A CFR többtucatnyi alkalmazottja tüntetett kedden a szállítási minisztérium előtt Románia

A Román Vasúttársaság (CFR) többtucatnyi alkalmazottja tüntetett kedden a szállításügyi minisztérium épülete előtt, többek között a társaság utasszállító vállalata költségvetésének jóváhagyását, illetve a vasúti hálózat modernizálását követelve.

A tüntetők “Új vonatokat akarunk”, “Modern vasúthálózatot akarunk”, “Új szerelvényeket akarunk”, “Ne fagyasszák be a béreinket”, “Árulók” feliratú táblákkal vonultak fel.

A tiltakozó akciót a Romániai Vasúti Fuvarozók Szakszervezeteinek Szövetsége és a hozzá tartozó szakszervezetek szervezték, de a tüntetésen részt vett Mircea Dogaru, a leszerelt katonák szakszervezetének elnöke, és George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke is jelen volt.

“Addig folytatjuk a tiltakozó akciókat, amíg Románia be nem tartja az európai stratégiákat a vasúti ágazat terén is. Tüntetünk, mert a 2021-as év közepén, amelyet az Európai Unió az európai vasutak évének nyilvánított, Romániában a kormány még nem fogadta el a CFR utasszállító vállalatának ez évi költségvetését” – jelentette be a szakszervezeti tömb.

Azt is nehezményezik, hogy a CFR nem indítványozza a szakképzés elindítását a mozdonyvezetők egy új generációjának a kiképzése érdekében, illetve azt, hogy az alulfinanszírozás miatt a vasúti hálózat elavult, a vonatok közlekedési sebessége lassú, a szerelvények régiek, elavultak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.