Felhívás!

A bukaresti Covid-kórházak már nem tudnak új fertőzötteket fogadni

A bukaresti Covid-kórházak már nem tudnak új fertőzötteket fogadni Románia

A bukaresti Covid-kórházakban megteltek a helyek, nem tudnak új betegeket fogadni. Ilyen helyzet eddig még nem fordult elő, amióta megjelent az új koronavírus az országban.

A fővárosi kórházak, ahol koronavírus-fertőzötteket kezelnek, tele vannak, az intenzív terápián sincs már több hely. Bukarestben több mint 1500 ágy van, vannak olyan nem Covid-kórházak, ahonnan szeretnék áthelyezni a pozitív teszttel rendelkező betegeket, azonban nincs ahová utalni őket. Ezek a személyek elszigetelve maradnak mindaddig, amíg fel nem szabadulnak az ágyak.

Például a Marius Nasta kórház intenzív osztálya betelt, csak négy üres hely van, amelyek közül csak az egyiken van oxigén, így a másik három nem tudja kielégíteni az igényeket.

A Colentina kórházban, amely részben Covid-kórház, mind az 50 hely, beleértve az intenzív terápia is foglalt.

A Matei Balș Intézetben mindennap engednek ki gyógyult pácienseket, de a következő órákban a felszabadult ágyakat el is foglalják, és így történik mindenik fővárosi kórházban.

Az országban jelenleg több mint 13 ezer olyan kórházi ágy található, amely koronavírussal fertőzött személyeknek van fenntartva, ebből csupán 5092 hely szabad. Az intenzív terápián 10580 férőhely áll rendelkezésre, amelynek fele foglalt. Tekintettel arra, hogy a betegek állapota gyorsan romlik, nem lehet őket más megyébe szállítani.  

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.