Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A Blue Air közölte, hogy milyen feltételek mellett téríti meg az utasok pénzét

A Blue Air közölte, hogy milyen feltételek mellett téríti meg az utasok pénzét Románia

A Blue Air csütörtökön sajtóközleményben jelentette be, hogy csak akkor téríti vissza a törölt járatokra jeggyel rendelkező utasoknak a pénzt, ha a légitársaságot új részvényesek vásárolják fel. A járatok felfüggesztése összesen 230 ezer embert érint.

Az utasoknak a megvásárolt jegyekért járó összgek visszatérítése döntően a Blue Air működésének újraindulásától függ – áll a vállalat közleményében. A Blue Air illetékesei szerint a jelenlegi részvényesek két potenciális befektetővel tárgyalnak, a károsult utasok kárpótlása pedig döntően a két befektető egyikének anyagi hozzájárulásától függ.

Tekintettel a légi személyszállítás 2022. szeptember 6. és október 9. közötti felfüggesztésére, a járattörlések által érintett utasok száma ebben az időszakban körülbelül 230 ezer fő, ami körülbelül 77 ezer jegyfoglalást jelent.

Minden utast értesítettek a járattörlésekről, és három választási lehetőséget kínáltak nekük: az utazás átütemezése a következő szabad járatra, a pénzösszeg visszatérítése az elektronikus pénztárcába (a Blue Air a megvásárolt jegy értékéhez képest további 25%-os bónuszt ajánlott fel az utasoknak okozott kellemetlenségekért cserébe), vagy a megvásárolt jegyek árának visszatérítése.

Az elmúlt napokban több mint 17.500 elektronikus pénztárcát hoztak létre, összesen 1.9 millió euró értékben, azok az utasok, akik ezt a lehetőséget választották, jegyvásárlásra használhatják a feltöltött összegeket, amint a légitársaság újraindítja az értékesítési folyamatot.

A Blue Air képviselői szerint a legtöbb külföldi repülőtér, köztük az olaszországi, izraeli, spanyolországi és brit repülőterek, valamint az ezeken működő üzemanyag-szállítók támogatásukról biztosították őket a járatok újraindítása érdekében, azzal a feltétellel, hogy előre kifizetik a szolgáltatásokat.

A vállalat számít a bákói, kolozsvári, otopeni-i és iaşi-i repterek támogatására is.

(Forrás: digi24.ro, fotó: wikimedia.org)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.