Felhívás!

A 112-t hívta, mert nem engedték be a játékterembe

A 112-t hívta, mert nem engedték be a játékterembe Románia

Egy romani férfit 6000 lejre bírságoltak meg a csendőrök, mert indokolatlanul hívta a 112-es segélyhívó számot, és arra panaszkodott, hogy nem engedték be egy játékterembe.

“A panasz helyszínére kiérkezve a csendőrök megállapították, hogy a játékterem személyzete jogosan tiltotta meg a férfinak a helyiségekbe való belépést, mivel az nem rendelkezett sem negatív teszteredménnyel, sem oltási igazolvánnyal, sem pedig olyan dokumtummal, ami igazolta volna, hogy az elmúlt 6 hónapban átesett a koronavírus okozta betegségen. A segélyhívás 6000 lejbe került a férfinak, mivel a 112-es segélyhívószám indokolatlan hívása miatt 4000 lejre, káromkodás és a közrend megzavarása miatt pedig 2000 lejre büntették” – nyilatkozta Gabriela Magdalena Muraru, a Neamț megyei csendőrség szóvivője.

2021-ben a Neamț megyei csendőrök 926 alkalommal avatkoztak be a 112-es segélyhívón tett bejelentések nyomán konfliktusok, fizikai bántalmazások, kisebb botrányok rendezése, háztartások közelében lévő medvék eltávolítása vagy eltűnt személyek keresése céljából – írja az Agerpres.

Ezek közül 63 indokolatlan, visszaélésszerű vagy meg nem erősített segélyhívás volt, amelyért 44 bírságot szabtak ki.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.