Felhívás!

94,5 és 200 lej között váltakozik klinikánként a koronavírus antitest tesztek ára

94,5 és 200 lej között váltakozik klinikánként a koronavírus antitest tesztek ára Románia

94,5 és 200 lej között váltakozik klinikánként a koronavírus antitest tesztek ára – derül ki az Agerpres által elvégzett elemzésből.

A hírügynökség összehasonlította a tíz legfontosabb, országos lefedettséggel rendelkező magán orvosi központ ajánlatát.

Legolcsóbb a Sante klinika ajánlata, amely 105 lejért kínálja a tesztet, amelyből enged 10 százalékot, amennyiben a fizetés online történik, vagy a páciensnek van hűségkártyája, vagy kifejezi szándékát, hogy kér hűségkártyát.

A Lotus Mednél az antitest teszt ára 95 lej. A MedLife-ban ez 120, a MedSanában 130, a Medicoverben 135, a Gral Medicalban 140, a Sanadorban 150, a Regina Mariában pedig 200 lejbe kerül.

A Synevonál és az Ok Medicalnál csak kettős csomagban lehet antitest tesztet rendelni (IgG és IgM), a csomag ára a Synevonál 145, az Ok Medicalnál 240 lej.

Ezekhez a vizsgálatokhoz nem szükséges előzetes időpont-egyeztetés, kivéve a Regina Maria és a Medicover klinikákat.

Megfigyelhető tehát, hogy az árak klinikánként nagyon különböznek, egyik akár kétszerese lehet a másiknak. Ugyanezt a nagy különbséget figyelte meg a Versenytanács a Real Time PCR tesztek esetében is, az intézmény bejelentette, hogy szoros figyelemmel kíséri ezt a piacot.

Bogdan Chiriţoiu, a Versenytanács elnöke azt ajánlotta akkor, hogy ‘figyelmesen meg kell nézni’ az ajánlatokat, össze kell hasonlítani ezeket, és csak azután kell szolgáltatót választani.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások