Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

50 ezer lejre büntették az eMag-ot a fekete pénteken elkövetett szabálytalanságok miatt

50 ezer lejre büntették az eMag-ot a fekete pénteken elkövetett szabálytalanságok miatt Románia

A fekete péntek kampányában elkövetett szabálytalanságok miatt összesen 50.000 lej bírságot szabott ki az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) az eMag-ra, Románia legnagyobb online kereskedelmi vállalatára – derül ki a hatóság hétfői közleményéből.

Hirdetés
Hirdetés

A hatóság felügyelői a fekete pénteki árleszállítási akciókkal kapcsolatban vizsgálódtak a webáruház honlapján, és megállapították, hogy a referenciaárnál (ami az akció meghirdetése előtti 30 napban alkalmazott legkisebb ár) nem tüntették fel sem az árleszállítás időpontjának kezdetét, sem az akció időtartamát. A vásárlókat tehát megtévesztették azzal, hogy nem tájékoztatták őket, mikortól számítják a 30 napos időszakot.

Az ANPC felügyelői ugyanakkor javasolták az illetékes hatóságoknak, hogy szólítsák fel a vállalatot a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat beszüntetésére.

eMAG: a vállalat azonnal orvosolta a rendellenességeket

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) jelzésére az eMAG azonnal orvosolta a kampányidőszak megjelenítésével kapcsolatos problémákat, az ügyfeleket ez nem érintette – közölte hétfői közleményében a vállalat.

Az eMAG rámutatott, a jelzett hiányosságokat azonnal pótolták, ugyanakkor átlátható módon tájékoztatták a hatóságokat az eMAG promóciós kampányainak szervezéséről.

A vállalat megjegyezte, az ANPC mind a fekete pénteki, mind más promóciós kampányok keretében kínált többtucatnyi termék árát megvizsgálta, és egy esetben sem észlelt törvényszegést az árleszállításokkal kapcsolatban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük