Felhívás!

33 darab gázkazánnal fűtenek egy galaci iskolában

33 darab gázkazánnal fűtenek egy galaci iskolában Románia

Nem mindennapi fűtésrendszere van egy galaci líceumnak, az oktatási intézményben 33 darab gázkazán van felszerelve, bár 12-nél többet még a legnagyobb hidegek idején sem használtak – számolt be a Digi24 hírtelevízió. A 1,5 millió lejes beruházást a helyi költségvetésből finanszírozták. Szakértők szerint a fűtésrendszerrel akár egy tíz emeletes tömbház három lépcsőházát is ki lehetne fűteni.

A 33 gázkazánt egy magánvállalkozástól vásárolta meg a helyi önkormányzat, beszerzésük és felszerelésük 1,5 millió lejbe került ÁFA nélkül, melyet teljes egészében a helyi költségvetésből biztosítottak. Az összegből 28 darab 120 KW kapacitású és 5 darab 100 KW kapacitású kazánt szereltek fel az iskolában. Jelen pillanatban ezek közül csupán öt darabot használnak.

A Tengerészeti Líceum igazgatója, Antoneta Costea elmondta, jelenleg valóban csak öt kazán működik, de ha csökken a hőmérséklet, akkor több is beindul. Mindazonáltal még sosem használták egyszerre mind a 33 darabot.

Az iskola adminisztrátora szerint igazából csak három kazán van működésben, de ennek a kinti hőmérséklet az oka: “Egyszerre legtöbb 12 kazán működött, amikor nagyon hideg volt, de véleményem szerint nincsen túl sok. Ugyanis a fagy miatt máris jelentkeznek kisebb problémák, csökken a víznyomás, és emiatt egyes kazánokat nem tudunk használni – mondta Gheorge Vâlcu.

A galaci polgármesteri hivatal képviselői nem kívántak nyilatkozni az ügyben, viszont a fűtésrendszer beszerzéséről szóló szerződést elküldték a Digi24 munkatársainak. Az intézmény azzal indokolja a 33 három kazán beszerzését, hogy nagy területet, 4.829 négyzetmétert, illetve több mint 100.000 köbméter levegőt kell kifűteni.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 2., 17:28
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A Colan tornatermének vannak ablakai. Nyáron az ablakokat szellőztetés alatt tessék nyitva tartani. Télen az ablakokat szellőztetés alatt se tessék kitárni. A Colannak is van legalább három kazánja.

 • User
  Dátum: 2019. március 3., 21:37
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Hetente 2-3-szor a Colan termében sportolok, tapasztalatból beszélek. A kinyitott ablak nyáron semmit nem ér, télen pedig a rendszer nem tudja kifűteni a termet. Olyan is van, hogy két óra mozgás után is hideg a kezed… Aki nem hiszi járjon utána, vagyis üljön ott 1-2 órát mindkét évszakban.