Felhívás!

24 megye több mint száz településén okoztak károkat az áradások az elmúlt 24 órában

24 megye több mint száz településén okoztak károkat az áradások az elmúlt 24 órában Románia

Huszonnégy megye több mint száz településén okoztak károkat az áradások az elmúlt 24 órában – tájékoztat a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).

A katonai tűzoltók öt napja folyamatosan dolgoznak az áradások okozta károk elhárításán. Az elmúlt 24 órában megelőző intézkedésként 171 személyt evakuáltak otthonukból, ugyanakkor két személyt mentettek ki a vízből.

A jelzett időszakban 24 megye – Fehér, Argeş, Bákó, Bihar, Botoşani, Brassó, Krassó-Szörény, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Galac, Hunyad, Hargita, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Szilágy, Teleorman, Temes, Vaslui és Vrancea – 106 településén volt szükség a katonai tűzoltók közbelépésére, 253 lakásból, 37 pincéből, 440 udvarról kellett kiszivattyúzniuk a vizet.

Jelenleg Giurgiu, Galac, Ilfov és Vrancea megyében van még szükség a katasztrófavédelem munkatársainak segítségére, Prahova megyében pedig még mindig keresik azt a gyermeket, akit múlt pénteken sodort el az ár három testvérével együtt (utóbbiakat holtan találták meg az elmúlt napokban).

A Galac megyei Corod településen 165 személyt evakuáltak, mivel az elmúlt napok esőzései miatt veszélyesen megemelkedett a helyi patak vízszintje.

A kedvezőtlen időjárás miatt három országútszakaszon (Argeş, Teleorman és Vrancea megyében), valamint két megyeiút-szakaszon (Fehér és Teleorman megyében) és egy községi úton (Buzău megye) fennakadások vannak a közúti forgalomban – tájékoztat még az IGSU.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.