Felhívás!

2026-ig összesen 18 ezer elektromos töltőállomás épül az országban

2026-ig összesen 18 ezer elektromos töltőállomás épül az országban Románia

2026-ig összesen 18.000 töltőállomás épül Romániában az elektromos autók számára – mondta kolozsvári látogatása során Nicolae Ciucă miniszterelnök.

Ciucă kifejtette, az elektromos töltőállomások építését az országos helyreállítási terv irányozza elő, és az erre kiutalt keretből finanszírozzák. Első körben a fő útvonalak mentén alakítják ki ezeket a töltőállomásokat. Ugyanakkor számos helyi adminisztráció is bonyolít már hasonló projekteket – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök szerint a kormány számára prioritás a környezetkímélő közlekedési technológiák és környezetvédelmi projektek gyorsított fejlesztésének támogatása.

Hozzátette, a kabinetnek folytatnia kell az elektromos autók vásárlását ösztönző programokat, amelyeknek már látszik a hatása, mivel évről-évre nő a forgalomba helyezett környezetkímélő gépkocsik aránya.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
   • User
    Dátum: 2022. május 22., 21:36
    ÉRTÉKELÉS: -3

    A következő húsz évben lassan de biztosan nőni fog a lóvontatású közlekedési eszközök száma és felértékelődik az állati vonóerő a mezőgazdaságban. Már csak azárt is, mert az igaerőnek van egy fontos mellék- vagy inkább mondjuk így: ikerterméke. Hogy mi az, azt a kedves hozzászóló fantáziájára bízom…

  • User
   Dátum: 2022. május 22., 10:31
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Minden egyes elektromos autó jobbá és egészségesebbé teszi a városok levegőjét. Ha csak ennyi pozitívumuk wlrnne, akkor is kell támogatni őket. Amúgy meg nem tudom mi a nagyzolás,egy Dacia Spring vagy ID3, Leaf vagy egy újabb böszme dízel SUV, vagyis “városi terepjáró”.

 • User
  Dátum: 2022. május 21., 12:55
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ha külföldi,főleg nyugati túristát akarsz ,akkor bizony kellenek a töltők.Szakértők mondják ,hogy Ro.ban a hibrid autóknak van jövője ,az elektromosnak nincs…túl drágák.
  Na de mi olcsó?

  • User
   Dátum: 2022. május 23., 12:11
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Aggódnak, nem aggódnak, ettől még tisztább lesz tőlük a levegő. Amúgy kir eis gondol, mert a városban van 1 Škoda elektromos SUV, 2 Egolf, talán 1-2 Leaf, néhány Skoda Citigo és VW eUp, talán van 1-2 Tesla 3 és i3 is a Springek mellett. Ezek közül a Tesla és a Škoda lehet nagyzolos, az utóbbi egyébként egy taxi. A többi mini vagy kompakt autó… Ezt vesse össze a sok dízel nagy autóval és utána kicsit gondolkozzon mit is kéne támogatni.