Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

15 km/órára korlátóznák az elektromos rollerek sebességét

15 km/órára korlátóznák az elektromos rollerek sebességét Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselőházi frakcióvezetője, Gabriel Andronache azt javasolja, hogy a jelenlegi 25 km/h helyett 15 km/h-ra csökkentsék a sebességet, amellyel az elektromos rollerek a közutakon közlekedhetnek – írja a Digi24.ro.

“A jogi bizottságban módosító javaslatot terjesztettem elő: a közutakon közlekedő elektromos rollerek sebességét 15 km/h-ra kell korlátozni. Jelenleg 25 km/óra a határ; ez túl sok! Eljött az idő, hogy gátat szabjunk az agressziónak. Itt az ideje, hogy megvédjük az időseket, a gyermekeket és általában a járdán közlekedőket, akiknek óvakodniuk kell azoktól, akik nem tartják be a szabályokat az elektromos rollerek használata során. A beállított sebesség csökkentése az egyik első megoldás” – írta Andronache csütörtökön a Facebookon.

A módosítási javaslat jövő héten kerül megvitatásra.

A Román Rendőrség adatai szerint az elmúlt négy évben hússzorosára nőtt az elektromos rollerrel közlekedőket érintő súlyos közlekedési balesetek száma. 198 súlyos balesetet jegyeztek, amelyek következtében 13 ember életét vesztette, több mint 200 ember súlyosan, 12 pedig könnyebben sérült meg – közölték a hatóságok.

forrás: Digi24.ro

fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások