Felhívás!

14 nap után gyógyultnak tekintik a tünetmentes fertőzötteket, és visszatérhetnek dolgozni

14 nap után gyógyultnak tekintik a tünetmentes fertőzötteket, és visszatérhetnek dolgozni Románia

A koronavírussal fertőzött, de tünetmentes vagy gyenge tüneteket produkáló páciensek 14 nappal az első pozitív tesztet követően visszatérhetnek munkahelyükre, anélkül, hogy újabb tesztet kellene elvégezni rajtuk – derül ki a Hivatalos Közlönyben múlt héten megjelent miniszteri rendeletből, amelyről az avocatnet.ro számolt be.

A tünetmentes vagy enyhe tünetekkel rendelkező, otthoni elkülönítésben levő fertőzöttek állapotát családorvosuk naponta, telefonon keresztül ellenőrzi. Az egészségügyi tárca által jóváhagyott monitorozási űrlapon a következő tünetek szerepelnek: nehéz légzés, erős köhögés, láz, fejfájás, izomfájdalom, torokfájás, ízlelés és szaglás hiánya, hasmenés, fáradtság.

A 14 napos otthoni elkülönítés végén a pácienseket gyógyultnak tekintik, anélkül, hogy újabb ellenőrző tesztet kellene elvégezni rajtuk, és újrakezdhetik szakmai tevékenységüket. Továbbra is tartaniuk kell a távolságot és még 10 napon át viselniük kell a maszkot otthon és a munkahelyükön – áll a 2020/1219-es számú miniszteri rendeletben, amely múlt héten lépett életbe.

(avocatnet.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások