Felhívás!

Mire számíthatunk idén a Black Friday-en?

Mire számíthatunk idén a Black Friday-en? Reklám

2020-ban az amerikai Hálaadás ünnepe november 26-ra esik, és a hagyományok szerint a Black Friday – magyarul Fekete Péntek – mindig az ez utáni első napon kerül megrendezésre. Ezek alapján november 27-én számíthatunk a világszerte elterjedt, akciókban bővelkedő eseményre. De miről is szól ez igazából, és hogyan lesznek rugalmasan beszerezhetőek az ideiglenesen leakciózott termékek?

Az mindenképpen bizonyos, hogy az idei akciótervek másként fognak alakulni a kialakult állapot miatt, és ezért sok üzlet kénytelen új stratégiát kidolgozni. Ha mi is szemfülesek vagyunk, kiszúrhatjuk a kedvezményeket és olcsóbban juthatunk hozzá olyan termékekhez, mint a korábbi években. 

De mi is az a Black Friday?

A Black Friday az észak-amerikai karácsonyi elő-szezon kezdetét nyitja meg, mivel a Hálaadás után már azonnal arra helyeződik a fókusz, kinek mit rejtsen a fa alatt az ajándékdoboz, azaz mi legyen meglepetés. Ennek fényében rengeteg termék kerül át akciós státuszba, hogy minél hamarabb és olcsóbban juthasson hozzá az ember a kiválasztott ajándékhoz. Cserébe a termékek csak bizonyos ideig érhetőek el ezeken a sokszor extrém alacsony árakon, ráadásul azon belül is csak bizonyos, véges számban – így a sürgető érzés azonnal felvillanhat mindenkiben, hogy minél hamarabb éljen a lehetőséggel, ha szeretne.

Napjainkban

2005 óta a Black Fridayt tartó boltok hamarabb kinyitnak és hosszabb nyitvatartási időt biztosítanak a vásárlók számára, hiszen ez az esemény elképesztő tömeget vonz. Ez a szokás a technológia fellendülésével az e-boltoknál, a webshopokban is kialakult – ugyanakkor a horrorisztikus tolongás és sorbanállás nélkül. Sőt, a legtöbb áruház már nem egy napra, hanem egy hétvégére vagy hétre tűzi ki a Black Friday-akciókat, ezzel kedveskedve az elfoglalt érdeklődőknek. A rutinos e-shoppingolókon kívül már azok is könnyen és magabiztosan próbálhatják ki az online vásárlást, akik ritkán vásárolnak az interneten keresztül.

Tehát a Black Friday 2020 Magyarország üzleteiben sem marad el, hanem számolhatunk egy jó kis karácsonyi elő-shoppinggal – ha szeretnénk egy részletgazdag összefoglalót olvasni a lehetőségeinkről, a Rankito ebben segítségünkre lesz!

A fotó forrása:

PopTika / Shutterstock.com

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.