Felhívás!

Milyen edénykészletről álmodik minden konyhatündér?

Milyen edénykészletről álmodik minden konyhatündér? Reklám

A mindennapos főzés elég megterhelő és időrabló feladat. A tapasztaltabb háziasszonyok ez ellen úgy vértezik fel magukat, hogy legalább 2 napra készítenek ételt a családnak, vagy hétvégén főznek többféléből nagyobb mennyiséget, hogy nagyjából a hét közepéig kitartson.

A főzésben nem is az étel elkészítése sokszor a legnehezebb feladat, hanem kitalálni, hogy mi is készüljön.

A menü megtervezésében igaz, hogy nem tud segítségedre lenni a PLAZAWEB.HU, abban viszont igen, hogy bemutasson egy olyan edénykészletet, ami nem csak szemet gyönyörködtető, hanem élvezet vele a főzés minden perce is.

A jó edény a konyha lelke

A konyhatündérek már jól tudják, hogy a jó edénykészlet a lelke a konyhának. Mire is lesz szükséged? Lábasokra mindenképpen a levesek vagy főzelék készítéséhez. Kell a több lábas, lehetőleg különböző űrtartalommal. Ha kevesebb emberre főzöl, akkor elég az egy-, két- és háromliteres fazék, ha több személyre készül a menü, akkor ennél nagyobb űrtartalmú edényre is szükséged lesz.

A serpenyő szintén az alapkészlet darabja, hiszen húsokat tudsz benne sütni, vagy egy rántottát összeütni reggelire. Praktikus, ha van hozzá fedő, ami a párolást megkönnyíti. Ezekből is kapható több méret, itt is aszerint mérlegelj, hogy ha öt emberre kell húst sütnöd két napra, az egy 20 cm-es serpenyőben nem biztos, hogy megoldható.

A PLAZAWEB.HU-nál több edénykészletet is találsz, amikkel biztonságos a főzés.

A nyerő páros

Ami lényeges kérdés az edények kiválasztása előtt, hogy milyen tűzhelyen fogod használni. Régen a legelterjedtebb a gáztűzhely volt, azt követte a villanytűzhely valamivel lemaradva. Ma viszont a kerámialapos villanytűzhely és az indukciós főzőlapok a legnépszerűbbek.

Míg a gáztűzhely és a villanytűzhely esetében teljesen mindegy, hogy az edény miből készült, és mágneses-e az alja, az indukciós főzőlapon csak olyan fazekat tudsz használni, aminek az alján ott marad a mágnes. Bár fel szokták tüntetni, hogy melyik lábas alkalmas ehhez a tűzhelyhez, a háziasszonyok ezzel a módszerrel szoktak biztosra menni.

Ne tapadjon

Szintén könnyebbség, ha olyan serpenyőnk van, ami tapadásmentes bevonattal rendelkezik. Biztonságérzetet ad a konyhai manőver során, ráadásul még mosogatni is egyszerűbb. A teflonos bevonat sokáig tartotta az élmezőnyt, hiszen kevesebb zsiradékkal, leégés nélkül lehet benne ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb ételeket készíteni. Olyan edényt válassz, ami nem tartalmaz perfluoroktánsavat (PFOA) vagy kerámiabevonatút. 

Élet az inoxon túl

A legtöbb konyhai edénykészlet még mindig a semmilyen inox színekben kapható. Tudjuk, hogy a színek a hangulatunkra is hatással vannak, miért ne dobhatnánk fel a konyhát is vidám, színes kiegészítőkkel? Nem csak vízforralót, kávéfőzőt vagy kenyérpirítót lehet színesre cserélni, hanem az edénykészletet is.

Szívesebben is veszi elő az ember és lát neki a főzőcskézésnek, másrészt a tálalás is gusztusosabb egy szép, modern edénnyel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.