Felhívás!

Kihagyhatatlan hirdetések a Google Ads-ben

Kihagyhatatlan hirdetések a Google Ads-ben Reklám

A Google indulásakor még viszonylag könnyen előre lehetett kerülni a keresőmotor találati listájában. Az évek folyamán azonban a Google (bevételeinek növelése érdekében) rengeteg alkalommal módosította a keresési algoritmusokat, ma már mesterséges intelligenciával térképezi fel az oldalakat, sokkal nehezebb átverni a tartalom tekintetében, mint régebben. Bátran állíthatjuk, hogy nagyon kevés olyan kisvállalkozás van, aki megengedheti magának azt a luxust, hogy nem hirdet vagy nem érdemes hirdetnie a Google Ads-ben. 

Miért kell ez neked?

Azért, mert valószínűleg nem vagy a saját pénztárcád ellensége. Sokat veszíthetsz, ha nem találják meg a weboldaladat a keresőmotorok azokra a keresőkifejezésekre, amelyek pontosan vagy megközelítőleg pontosan a te vállalkozásod profilját írják körül. Meg kell találnod ezeket a szuper releváns kulcsszavakat, és azonnal el kell kezdeni hirdetni rájuk. Ilyenek lehetnek például “bio kozmetikum webshop” vagy “használt autó kereskedés Székesfehérvár”. 

Ha nem mondta el még neked senki, hogy ezekre hirdetni kell, vagy megmondta, de nem kezdted el, láss neki minél hamarabb! Ha kipróbáltad, de az eddigi tapasztalataid alapján nem térülnek meg ezek a hirdetések, akkor ideje átgondolnod a teljes marketingtevékenységedet. 

Szintén kötelező hirdetni a saját cég- és márkanevedre, ezek variációira. Igaz, hogy a cégnevedre te lennél az első a találati listában, a Google azonban a normál találati lista elé tesz 3 fizetős hirdetést, így ezek a te találatod előtt jelennek meg. Lehet, hogy az első találat rajta sem lesz a kezdőképernyőn, hanem lejjebb kell görgetni. A legtöbb felhasználó nem figyeli azt, hogy az első 3 megjelenített találat hirdetés-e vagy nem. Az organikus találatok tehát nagyon jók, de még az első pozíció sem garantálja, hogy a konkurensek nem lophatnak el érdeklődőket a fizetett hirdetéseikkel.

Ha valamiért mégis úgy találod, hogy nem kifizetődő hirdetned a fent leírtakra, nem hoz annyi bevételt a sok látogató, amely ellensúlyozza a költségeket, akkor komoly problémák állnak a háttérben, sok mindent át kell gondolnod a vállalkozásoddal kapcsolatban. Ha ugyanis egy vállalkozás stabil, jól működik, szinte bármilyen kattintási árat el tud viselni, magasabb áron is megéri neki a látogatószerzés. Sokak szerint az nyeri a hirdetési versenyt, aki többet tud költeni. Ha szeretnél egy szakemberrel konzultálni a témában, fordulj a Klikkmarketing szakértőihez.

Mit érdemes tenni az előrelépéshez?

Ha a fentiek nagyjából rendben vannak, akkor is érdemes megnézned, hátha lehet még jobban csinálni. Ha még nem kezdtél neki a releváns és kiemelten releváns kulcsszavakra hirdetni, akkor szedd össze ezeket, és kezdj el hirdetni minél hamarabb. A Google Trends is segítségedre lehet ebben. A cél tehát az, hogy ezeknél a kulcsszavaknál és a cég- vagy márkanevedre történő keresésnél mindig ott legyél a hirdetők között.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.