Hirdetés
Hirdetés

Ezért érdemes beszerezni babafészket

Ezért érdemes beszerezni babafészket Reklám

Egy kisbaba körül ellátandó szülői feladatok egyik legfontosabb eleme az altatás. A legtöbb anyukának már a szülés előtt megvan a maga elképzelése arról, hogyan szeretné, ha zajlana a folyamat. Természetesen a valóság nem mindig egyeztethető össze az előzőleg eltervezett gondolatmenettel. A babafészek praktikus, kényelmes babaholmi, amelyet tulajdonképpen minden friss szülőnek érdemes beszereznie. Hogy miért? Azt a következőkből megtudhatod!

Hol, mikortól, meddig lehet használni a babafészkeket?

A babafészek egy egyszerű, de nagyszerű, sokféleképpen, sokáig használható babaholmi. Kényelmes, felidézi az anyaméh biztonságát és rendkívül sokoldalú. Alakja fészekre hasonlít, ami körülöleli, óvja a babát.A kisbabák számára tehát egy kivételesen kényelmes és biztonságot nyújtó alvóhely  ez, amelyet a kiságyba, de akár a szülői ágyba is be lehet tenni. Különböző méretek és színek közül lehet választani, amelyek közül könnyű olyat találni, amely illik a kicsi szobájába.

 

A babafészkek ezekben a méretekben érhetőek el:

  • XS, azaz 25 x 50 cm-es belső méret, a koraszülött babáknak 
  • Normál, azaz 65 x 40 cm-es belső, 90 x 58 cm-es külső mérettel, újszülöttkortól féléves korig
  • XL, azaz 80 x 50 cm belső és 110 x 65 cm külső mérettel, féléves kortól 1,5 éves korig
  • XXL, azaz 90 x 55 cm belső, 125 x 70 cm külső mérettel, akár 3 éves korig

Azért fontos, hogy mekkora méretű fészket választasz, mert a megfelelő méret nyújtja majd a legnagyobb biztonságot a kicsi számára. A babafészkek tisztítása miatt nem kell aggódnod, ugyanis mosógépben 30°-on moshatóak!

Miért szeretik annyian a babafészkeket?

A babafészkek kényelmes, biztonságos zugot jelentenek minden kicsinek. Ebben a babuci teljes nyugalomban tud aludni esténként és délutánonként, ráadásul akár utazás alkalmával is magaddal viheted. A babafészek talán legnagyobb előnye, hogy tényleg ott altathatod benne a babát, ahol csak akarod. A délutáni szundikáláskor például aludhat melletted a kanapén, amíg te átnézed a napi emailjeidet! Esténként érdemes a szülői ágyban elhelyezni a babafészket, így az éjjeli etetés és peluscsere sokkal kevesebb gondot okoz majd!

Amikor babafészket használsz, figyelj oda, hogy a kicsit a fészek öblének stabil, sík felületén helyezd nyugalomra. A babafészkeknek tojás alakjuk van, ennek a tágabb felén kell lennie a baba fejének, a szűkebbnél a kicsi lábacskáinak. Ha pedig úgy látod, a kicsi kinőtte a babafészket, de azt vetted észre, hogy könnyebben alszik ebben, mint nélküle, mindenképp cseréld le egy nagyobbra! A babafészkek kialakításuk miatt nagyon biztonságosak a kicsi számára, így nyugodtan használhatod.

Innen szerezhetsz be egyet te is!

Fontos persze, hogy honnan szerzed be, hiszen a babafészek egy nagyon fontos babaholmi. Nem mindegy, hogy milyen a babafészek anyaga, hogy megfelel-e minden előírásnak. Nézz körül a BloomBaby bababolt és online webáruház kínálatában!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük