Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ütős lesz a nyár Sepsiszentgyörgyön!

Ütős lesz a nyár Sepsiszentgyörgyön! Kultúra

Az elmúlt évek hagyományához híven a sepsiszentgyörgyi rendezvények 2019-ben is egy meghatározott tematika köré szerveződnek. A Diákok éve keretén belül július 18-tól kezdődően heti rendszerességgel különleges ritmusoktól zeng majd Sepsiszentgyörgy főtere.

Hirdetés
Hirdetés

Olyan zenekarok, együttesek lépnek majd fel a főtér kőszínpadán, amelyek identitását elsősorban a ritmusok határozzák meg. A cél megtölteni a nyári főteret élettel, és egyúttal „ritmusba hozni”, bekapcsolni a diákságot újszerű hangzásokon keresztül újszerű helyzetekbe.

A szünidő beköszöntével a diákok egyszersmind kizökkennek az általuk megszokott ritmusból, az Ütős nyár Sepsiszentgyörgyön című rendezvénysorozat azonban az olykor eseménytelen nyárestek sorát hangulatos rendszerbe szervezheti mind számukra, mind bármely városlakó számára.

A fellépők sorát július 18-án, csütörtökön 19 órától az argentínai José Almar nyitja, aki gitáron szólaltat majd meg argentin tangóritmusokat. Őt követi egy nem hétköznapi formáció: a magyarországi SzájArt project előadásában Dömötör Tamás beatboxbajnok és Szondi Péter vokális dobművészete kiváló összhangot alkot Simon Krisztina énekhangjával. A világ legjobb ütőegyüttesei közé tartozó Artisjus-díjas Talamba együttes a zenei műfajok széles repertoárját hozza majd el városunkba ritka, izgalmas ütős hangszerek megszólaltatása által. A Sepsiszentgyörgyön működtetett learn2drum dobiskola növendékei is figyelemre méltó produkcióval lépnek fel: hangszereiket animációk zenei aláfestéseként szólaltatják meg. A nyár utolsó fellépői pedig nem csak a fül, hanem a szem örömére is játszanak nekünk: a csíkszeredai Ádám Julcsi kezei alatt hang drum ritmusok csendülnek majd fel, miközben Török Csongor tűzzsonglőr műsorán ámulhatunk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük