Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Trianoni harangok

Az elmúlt esztendőben nyakunkba szakadt koronavírus-járvány miatt egy év késéssel ugyan, de Háromszéken is bemutatja Trianoni harangok című egyéni estjét Meister Éva, a Magyar Művészetért Ex Libris-díjas színművésznő, a Magyar Kultúra Lovagja cím birtokosa.

Hirdetés
Hirdetés

„A minket ért nemzeti tragédia ellenére voltunk, vagyunk és leszünk az idők végezetéig” – hirdeti az olthévízi születésű, Brassóban érettségizett, Marosvásárhelyen diplomázott, jelenleg Szolnokon élő előadó az általa megszólaltatott szövegrészek, versek és dalok által. A műsor Az andocsi Máriához fohásszal indul, majd az egyéni fájdalmakról, a konkrét trianoni élethelyzetekről szóló versekkel és prózákkal folytatódik, amelyeken keresztül kiviláglik a közösségi tragédia. Sík Sándor, Czegő Zoltán, Farkas Árpád, Reményik Sándor, Dsida Jenő, Áprily Lajos, Wass Albert, a felvidéki Sajó Sándor, Magyari Lajos, Szőcs Géza, Hervay Gizella és Ady Endre művei, államférfiak szavai, Sztrebka Erika-, Bánfi Ferenc-, Petrás János- és Mártonffy Miklós-dalok, illetve népdalok hangzanak el, majd kicsengésül a nemzet Kárpát-medencei küldetéséről és a megmaradásról hallhatunk.


A művésznő a következő helyszíneken és időpontokban fog fellépni a hét folyamán: ma 18 órától  a baróti református templomban, 17-én  18 órától a sepsiszentgyörgyi vártemplomban, 18-án 18 órától Kézdivásárhelyen, az Erzsébet Teremben, 19-én 14 órától a székelytamásfalvi református templomban. Az előadásokon való részvétel ingyenes.

The requirement for the best counterfeit id websites among minors first unmistakably emerged during the 1980s when most states expanded their legitimate drinking age from eighteen to 21. 4 Suddenly, school age understudies were at this point not permitted to drink liquor, and they turned to rough cutting furthermore sticking techniques to make counterfeit IDs!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük