Felhívás!

Trianoni harangok

Az elmúlt esztendőben nyakunkba szakadt koronavírus-járvány miatt egy év késéssel ugyan, de Háromszéken is bemutatja Trianoni harangok című egyéni estjét Meister Éva, a Magyar Művészetért Ex Libris-díjas színművésznő, a Magyar Kultúra Lovagja cím birtokosa.

„A minket ért nemzeti tragédia ellenére voltunk, vagyunk és leszünk az idők végezetéig” – hirdeti az olthévízi születésű, Brassóban érettségizett, Marosvásárhelyen diplomázott, jelenleg Szolnokon élő előadó az általa megszólaltatott szövegrészek, versek és dalok által. A műsor Az andocsi Máriához fohásszal indul, majd az egyéni fájdalmakról, a konkrét trianoni élethelyzetekről szóló versekkel és prózákkal folytatódik, amelyeken keresztül kiviláglik a közösségi tragédia. Sík Sándor, Czegő Zoltán, Farkas Árpád, Reményik Sándor, Dsida Jenő, Áprily Lajos, Wass Albert, a felvidéki Sajó Sándor, Magyari Lajos, Szőcs Géza, Hervay Gizella és Ady Endre művei, államférfiak szavai, Sztrebka Erika-, Bánfi Ferenc-, Petrás János- és Mártonffy Miklós-dalok, illetve népdalok hangzanak el, majd kicsengésül a nemzet Kárpát-medencei küldetéséről és a megmaradásról hallhatunk.


A művésznő a következő helyszíneken és időpontokban fog fellépni a hét folyamán: ma 18 órától  a baróti református templomban, 17-én  18 órától a sepsiszentgyörgyi vártemplomban, 18-án 18 órától Kézdivásárhelyen, az Erzsébet Teremben, 19-én 14 órától a székelytamásfalvi református templomban. Az előadásokon való részvétel ingyenes.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.