Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Slam poetryvel az erőszak ellen

Slam poetryvel az erőszak ellen Kultúra

Megérintő és elgondolkodtató slam poetryvel hívta fel a figyelmet a családon belüli erőszak következményeire a Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőpont. A kézdivásárhelyi Jazz Bisztróban zajlott vasárnap esti Betonpárnák nevet viselő előadás az RMDSZ Nőszervezete által megvalósított Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom (NEEEM) része.

 

A tavaly márciusban útjára indított NEEEM-kampány széles körben és minél több korosztályt megszólítva kívánja felhívni a figyelmet a családon belüli erőszakra, kiutat, segítségnyújtási lehetőségeket mutatva. A vasárnap esti esemény főként fiatal nőkből álló közönsége személyes, a realitás érzését keltő történeteken keresztül nyerhetett betekintést a bántalmazott nők, feleségek, gyerekek mindennapjaiba.

Hirdetés
Hirdetés

A Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőpont tagjai (Tófalvi Előd, Burján Kinga, Járai Richárd) az áldozat és/vagy a bántó fél szerepét magukra öltve mutattak be hiteles párbeszédeket, monológokat, gondolatokat. A bő egyórás előadás tanulsága, hogy habár már sokszor természetessé válik, fel kell ismernünk, ha fizikai vagy lelki erőszak áldozatai vagyunk, segítséget kell kérnünk, beszélnünk kell róla.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük