Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rúzsa Magdit parodizáltak

Rúzsa Magdit parodizáltak Kultúra

Rúzsa Magdi Egyszer című daláról készített sikeres paródia-videoklipet a kézdivásárhelyi fiúk alkotta a Pittyes2es-ből és Gyufából álló humor-trió. A Duduly Vendel (Gyufa), Hengán István (Hengi) és Adrian Postolică (Ádi) alkotta hármast alig egy éve mutattuk be lapunk hasábjain, ezúttal arról kérdeztük Ádit, mi változott a csapat életében.

– Miért pont a Rúzsa Magdi számot választottátok?

– Rúzsa Magdi a mai fiatalság egyik ikonja, a nagyközönség ismeri a dalait, ezért is választottuk az ő dalát, valamint azért, mert szeretjük a munkáit. Még nem kaptunk tőle visszajelzést, de reméljük, kapunk szidást vagy dicséretet érte. A nézők szerencsére jól fogadták, pár óra alatt több ezer felett volt a nézettség.

– Említetted, hogy nem idegen tőletek a zene…

– Gyerekkorunkban mindhárman belekóstoltunk a zenei világba, de komolyabban Gyufa foglalkozott zenével, ő zongorázott. Hengi a dobok mögé ült gyerekként, és most dobfelszerelést vásárolna. Én pedig kezdőszinten gitározom. Ha majd újra színpadra lépünk, szeretnénk akusztikusan előadni dalainkat a jelenetek között.

Hirdetés
Hirdetés

– Szépen alakul a Facebook- és Youtube-közösségetek. Terveztek-e youtuberek lenni, rendszeresen tölteni fel tartalmat?

– Tervezzük heti 1–2 videó feltöltését, de nem akarjuk, hogy unalmassá váljon. Nem kell túlzásba vinni, ahogy odahaza mondják: kicsit s jót.

– Mi lesz a következő paródiavideótok vagy épp zenétek?

– A következő paródiavideó a Gerebenes Karcsi 2 lesz. A Gerebenes Karcsi vizsgázik című egyes portálokon meghaladta az egymilliós nézettséget, ezért úgy gondoltuk, megérdemel egy második részt. A video hamarosan látható lesz.

– Volt-e olyan, aki a Gerebenes Karcsi polgármester című paródiátokat komolyan vette?

– Kaptunk hideget és meleget is. A videók soha nem konkrét személyről szólnak, csak páran magukra ismernek benne, de ez már nem a mi dolgunk. Pl. a munkaközvetítéses videóban is olyasmi van terítéken, amiről mindenki tud, és mi kimondjuk, aki pedig nézi, nagyrészt egyetért a görbe tükörrel, amit a társadalom elé tartunk. Akik asszociálnak a videóval, és jó a humorérzékük, azok nevetnek egyet, ha pedig haragszanak, akkor túl komoly emberek.

– Még mindig külföldön dolgoztok. Terveztek hazajönni?

– Gyufa Angliában egy vendéglátó kastély menedzsere, Hengi meg jómagam pedig Németországban élünk. Én kamionsofőr vagyok, Hengi egy logisztikai cégnél dolgozik raktárban. Szerintem nincs az a külföldön élő székely, aki ne akarna hazaköltözni. Mi is szeretnénk hazajönni, és csak a humorból megélni. Lehet sikerül, lehet nem. De egyszer megpróbáljuk.

– Milyen lenne számotokra az ideális fellépés és hol?

– Nagyplakáton Pittyes2es és Gyufa, a kézdivásárhelyi Vigadóban teltház legyen, és csak rólunk szóljon az este.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. november 23., 8:49
  ÉRTÉKELÉS: -22

  Jajj édes Istenem.. pont az kéne még, hogy ilyen hej höj s izékkel töltsük meg a Vigadót. A népet nevelni kell, nem butítani. Értem én, hogy az embereket megnevettetik, de azt csinálják máshol!

  • User
   Dátum: 2018. november 23., 11:17
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Ha követi őket akkor láthatja hogy nem hej höj humort adnak elő. De amihez mi székelyek értünk itt is bebizonyosodik. Egy olyan cikknél akik egyáltalán nem is ebből élnek hanem csak szórakozásból töltenek fel videókat. De szóljuk meg őket, kritizáljuk.. Irigységből vagy jó indulatból. Nem értem ha nem tetszik miért kell kritizálni. Névtelen a legkönnyebb mondjuk.

 • User
  Dátum: 2018. november 23., 11:09
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Kerestem a székely-magyar családnevek nevek között a Postolicát.Az első 1000-ben nem” vót”.Biztos azért mert nincs humorérzékem.

 • User
  Dátum: 2022. február 12., 13:02
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ma eloszor hallottam a kolozsvari radioban a PITYES2 es GYUFA triot.

  Igen eredeti a humoruk, a szohasznalatuk, nagy oszinteseget tukroz a lelkiismeretuk, tudjak meddig mehetnek el a sikerszerzes erdekeben .
  Ugyes oszinte , tiszta lelku szekely fiatalok.
  ISTEN etesse sokaig jo egesszegben es ilyen lenduletes jo kedvben.Tovabbi szep sikert es nagyon sok nezot a jovo evben is. ILONA
  ILONA 2022.02.12.

 • User
  Dátum: 2022. február 13., 15:55
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Van amin lehet röhögni…..Sokat számított volna ha régen még 1-1 könyvet is elolvastak volna! X rádióban pontban 7.45 kor mindig telefont reklámoznak!😆 Emberek, abban az időközben egyebet hallgatok!😆😂