Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Románia egész területén ingyenesen terjeszthetővé váltak a magyar közmédia műsorai

Románia egész területén ingyenesen terjeszthetővé váltak a magyar közmédia műsorai Kultúra

Románia egész területén ingyenesen terjeszthetővé válnak októbertől a magyar közmédia rádió- és tévéműsorai – derült ki a román médiahatóság honlapján kedden megjelent közleményből.

Hirdetés
Hirdetés

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) már augusztusban átiratban tájékoztatta a romániai Audiovizuális Tanácsot (CNA), hogy 2020. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között a romániai műholdas és internetes (IPTV) műsorterjesztők, illetve kábelszolgáltatók térítésmentesen felvehetik kínálatukba és továbbíthatják előfizetőik felé az M1, M2, M4 Sport, M5, Duna, Duna World és M4 Sport + televíziós csatornák műsorait.

A CNA keddi ülésén a magyar közmédia rádióműsorairól szóló ideiglenes felhatalmazást is tudomásul vette, és erről hivatalos tájékoztatást adott ki. Ennek értelmében október elsejétől a Kossuth, Petőfi, Bartók és Dankó Rádió műsorait is átvehetik – és valós időben, csonkítatlanul közvetíthetik – a romániai analóg, műholdas és internetes műsorterjesztők. A rádiókra vonatkozó MTVA-engedély 2021. szeptember 30-ig érvényes.

Ez azt jelenti, hogy bárki kérheti szolgáltatójától a magyar közmédia műsorainak közvetítését: ezt most már az MTVA hivatalos hozzájárulása alapján bármelyik műsorterjesztő térítésmentesen megteheti – közölte az MTI telefonos érdeklődésére Borsos Orsolya, a CNA tagja.

A műsortovábbítási engedélyek évente megújíthatók.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások