Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A sok halott ellenére van ok a reményre a WHO szerint

A sok halott ellenére van ok a reményre a WHO szerint Külföld

Nehéz pillanat a világ számára, hogy immár több mint egymillió ember halt meg a koronavírus okozta Covid – 19 nevű betegség következtében, de vannak reménysugarak, amelyek bátorítanak bennünket a jelenben és a közeljövőben – vélekedett kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Hirdetés
Hirdetés

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem keddi összesítéséből kiderült, hogy meghaladta az egymilliót azoknak a száma, akik koronavírus-fertőzés következtében vesztették életüket a világon a legutóbbi koronavírus-járvány kezdete óta.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója az egymillió halálos áldozat lélektani határának áttörését követően úgy fogalmazott: a járvány eddigi legfőbb tanulsága az: „nem számít, milyen a járványügyi helyzet éppen egy adott országban, mindig lehetséges, hogy a remény új lendületet kapjon”.

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója hozzátette, hogy a tudományos közösség minden korábbinál többet tett annak érdekében, hogy teszteket, gyógykezeléseket és vakcinákat dolgozzon ki a Covid – 19-el szemben. Mindez azonban eddig csekély eredménnyel járt.

A WHO adatai szerint eddig mintegy 33,2 millió embernél nyert megerősítést a koronavírus-fertőzés ténye a világon. Az elmúlt 24 órában 180 362 újabb megbetegedést jegyeztek fel, ami nagyobb az elmúlt hetek napi átlagánál.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük