Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Országos színházi találkozó Pécsett

Országos színházi találkozó Pécsett Kultúra

Radu Afrim sepsiszentgyörgyi előadása, Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadása is szerepel az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában.

Hirdetés
Hirdetés

A Pécsi Országos Színházi Találkozó a Magyar Színházi Társaság 2001 óta szervezett seregszemléje. A Tamási Áron Színház a kezdetektől fogva képviseltette magát a magyar színházi szakma egyik legfontosabb eseményén. A Bocsárdi László rendezte Ilja próféta (2002), a Jóembert keresünk (2005), az Yvonne, burgundi hercegnő (2008), A csoda (2009), A velencei kalmár (2011), a Vízkereszt, vagy amire vágytok (2016), vaalmint Mihai Măniuțiu Médeia (2005) és Sardar Tagirovsky Meggyeskert (2014) című előadása is szerepelt a POSZT versenyprogramjában.

Molnár Ferenc Az üvegcipő című drámáját Afrim egy mai fiktív valóságba ültette át. Az előadás során olyan érzésünk lehet, mintha megtorpannánk egy görbe tükör előtt. A kifordított lehetőségek földjén csak az olyan zavaróan emberi dolgok maradnak állandóak, mint a hazugság, a szemfényvesztés – és talán még valami: a zabigyerek apakeresése.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük