Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fájdalomcsillapító együtténeklés

Fájdalomcsillapító együtténeklés Kultúra

Szarka Tamás, a Ghymes együttesből ismert énekes, dalszerző kezdeményezésére kedd délben, a trianoni diktátum aláírásának napján a Kárpát-medence számos helységében együtt énekelték a zenész erre az alkalomra írott dalát, a Kézfogást. Sepsiszentgyörgy sem maradt ki.

Hirdetés
Hirdetés

Az akció honlapján 179 résztvevő regisztrált, többnyire iskolák, de óvodák, egyházközségek is. Eredetileg Sepsiszentgyörgyön is egy osztályban zajlott volna az énekelés, de a szervezőkben – a Kónya Ádám Művelődési Ház és a polgármesteri hivatal munkatársaiban – felötlött a gondolat, hogy a városlakókkal is megosztanák ezt az élményt, így a főtéri kőszínpadra került a produkció.

A megszólított kórusok is szívesen csatlakoztak, jelen voltak a Laudate, a Voces női kar, a Magyar Férfidalárda, a Campanella és Eufónia, a Cantus Firmus, Vox Humana kórusok tagjai, és mindazok, akiknek elfoglaltságuk megengedte, hogy a déli órában csatlakozzanak. A téren sokan együtt énekeltek a Jakab Árpád vezényelte kórussal, címeres magyar zászlót lengetett egy személy, 10 percre enyhült a nemzet szétszakítása miatti 100 éves fájdalom.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük