Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cimborák Bábszínház: A buták versenye – évadzáró szabad előadás

Cimborák Bábszínház: A buták versenye – évadzáró szabad előadás Kultúra

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház 2019. június 6-án, csütörtökön 18 órától szabad előadásként játssza A buták versenye (rendező: Dávid Péter) című Benedek Elek meséi alapján készült játékát.

Ajánlott életkor: 6+ Az előadásra a jegyek előfoglalását a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várjuk. Helyszín: Kamaraterem. Jegyeket váltani az előadások előtt fél órával lehet a helyszínen. Egy jegy ára: 7 lej. További részletek a www.facebook.com/Cimborak oldalon olvashatók.

Az előadásról:

Hej, bizony, az okos embert nem a kakukk tojja! Sem az okos férfit, sem az okos asszonykát. S őket együtt, okosan s kedvesen, ó, be ritkán lehet látni! Több a bolond, mint fán a levél. Tele a világ szellős agyúakkal, akik csak úgy tesznek mintha tudnának valamit, mintha mondanának valamit, de mégsem. Vajon, mi teszi a buta embert? Vajon, hol lakik a butaság természete? A beszűkült tekintetben? A nagyakaratú elmében? Esetleg a megkérgesedett lelkületben? Játékunkban félrecsavarodott családok életébe tekinthetünk be. Ezek az emberek és asszonyok talán ismerősek. Mindennapi figurák ők, akik megrekedtek egy ponton, de ha elég erős bennük a belátás, éppen ez a pillanat lesz a lehetőség arra, hogy újra és újra egybeszerveződjön életükben a rend.

A Cimborák Bábszínház legújabb előadása is a népmesei hagyományból merítkezik. Benedek Elek meséiből készült játékunkat hat éves kortól ajánljuk, az örök kortalanoknak, azzal az óvott szándékkal, hogy jó lenne odafigyelni a cselekedeteinkre, mielőtt a mindennapi butaságaink életté nem sűrűsödnek.

Játsszák: Gulácsi D. Zsuzsanna, Nagy Lázár József, Páll Gecse Ákos, Vincze Tímea
Dramaturg: Prezsmer Boglárka
Díszlettervező: Golicza Előd
Maszk, báb- és kellékek készítője: Zayzon Ádám
Zene: Gulácsi D. Zsuzsanna
Szakmai konzulens: Péter Orsolya
Hangeffektek: Szanday Csongor
Technikusok: Szanday Csongor, Péter Előd, Nagy Nándor Zoltán
Kellékes, öltöztető: Kis Vizoli Mónika
Rendező: Dávid Péter

A bábszínház fenntartója: SEPSISZENTGYÖRGY MEGYEI JOGÚ VÁROS TANÁCSA

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük