Felhívás!

Orbán Balázs nyomdokán

Orbán Balázs nyomdokán Kultúra

Kézdiszentlélek községbe látogatnak az Orbán Balázs nevét viselő fotótábor résztvevői, hogy vizuális értékmentés szándékával körbefotózzák a községközpontot, Kézdikővárt, Kézdiszárazpatakot és Kiskászont.

A 42. fotódokumentációs esemény a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatala szervezésében zajlik egészen május 8-ig. Az évente más-más tájegységen 2002 óta töretlenül, évi két alkalommal megszervezett fotótáborok elsődleges célja a még meglévő, múltat idéző építmények, tárgyak, motívumok, mesterségek, élethelyzetek, a tájban élő ember ünnep- és hétköznapjainak, a változó és tünékeny emberi arcok, tájak megörökítése.

A résztvevő fényképészek: Balázs Ödön (Székelyudvarhely), Fülöp Jenő (Marosvásárhely) Hlavathy Károly (Sepsiszentgyörgy), Kovács László Attila (Sepsiszentgyörgy), Nagy Botond (Marosvásárhely), Sólyom Ernő (Hétfalu), Tordai Ede (Marosvásárhely) és Vinczefi László (Sepsiszentgyörgy) vizuális értékmentést végeznek a vidék falvaiban. A megörökítésre érdemes pillanatokat, a múló jelent a rendelkezésükre álló fotótechnika segítségével rögzítik, de a figyelmüket nem kerülik el a jelenkor ízlésvilágát, vívmányait reflektáló képek sem. Ugyanakkor kiemelt figyelmet szentelnek a településeken fellelhető archív fényképek digitalizálására is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.