Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Virtuális túra diákoknak

A tavalyi siker után idén is megtartják a Digitális Edukációs Múzeumi Órák (DEMÓ) programot, mely fókuszában ezúttal a határon túli magyar kulturális, történelmi és művészeti értékek szerepelnek a helyi múzeumok közreműködésével.

Hirdetés
Hirdetés

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szervezésében megvalósuló Virtuális Mozaik Múzeumtúra határon túl és innen az általános és a középiskolások számára kínál egy rendhagyó iskolai edukációs programot május 6-án. A DEMÓ 4 napon Felvidéktől Erdélyen és Muravidéken át Őrvidékig 19 múzeum vesz részt, a diákok a digitális térben kalandozhatnak előre megadott feladatok, virtuális séták, online kvízek, edukációs videók használatával. A programba számos erdélyi múzeum és kiállítóhely mellett a csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a zabolai Csángó Néprajzi Múzeum is bekapcsolódik.

„A Mozaik Múzeumtúránál a kezdetektől nagyon fontos feladatunknak és célunknak tartottuk a határon túli magyar gyűjteményi anyaggal rendelkező múzeumok és kiállítások bemutatását, a velük való együttműködést, valamint a határon túli területeken élő diákok bevonását a programba. A Kárpát-medence magyar múzeumait bemutató kiadványunkban 90 határon túli múzeum is szerepel, a különböző múzeumi rendezvényeinken rendszeres bemutatkozási lehetőséget adtunk felvidéki, erdélyi, vajdasági múzeumoknak. Úgy gondoltuk, eljött az idő, hogy szintet lépjünk, és kapcsolódva a Nemzeti Összetartozás Emlékévéhez, még szorosabbra fűzzük velük a kapcsolatot, még több együttműködést, közös programot valósítsunk meg. Eddig 32 határon túli múzeum csatlakozott a Mozaik Múzeumtúrához, amelyeknek a bemutatkozó anyaga megtalálható a mozaikmuzeumtura.hu weboldalunkon” – fogalmazott Makranczi Zsolt, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet igazgatója, a Mozaik Múzeumtúra vezetője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük