Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Olasz életérzés a Művész Moziban

Olasz életérzés a Művész Moziban Kultúra

A Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy és a Művész Mozi by Cityplex különleges, olasz filmnapot szervez február 4-én 15:30-tól a Művész Moziban.

A kiváló alkotótriász, az erdélyi ősökkel is bíró Eduardo Winspeare filmrendező, Giorgio Magliulo producer, és Sabrian Balestra díszlettervező lesznek a vendégek, akik évtizedek óta együtt dolgoznak. Közös munkáik: Galantuomini (2008) Fine Pena Mai (2003), Il Miracolo (2003), Sangue Vivo (2000)

Az eseményen a Dior in puglio (2020, 33 p), Nuit Romaine (2022, 8 p), La passione de il miracolo (2003) című filmeket vetítik le.

Az alkotások megtekintését követően, az utóbbi évek közös produkcióiról, a Dior Ház számára készített reklámfilmről, valamint a nemrégiben forgatott táncfilmről, egyszóval az olasz életérzésről beszélget az alkotócsapat Szebeni Zsuzsannával a Liszt Intézet vezetőjével. Fordít: Jánó Enikő, a Székely Mikó Kollégium magyar-angol szakos tanára, házigazda: Lázár-Prezsmer Endre.

A meghívottak nem titkoltan, újabb forgatási helyszínek keresése miatt tartózkodnak Háromszéken, remélhetőleg, hogy legközelebbi alkotásuk, erdélyi közreműködőkkel kovásznai helyszínen is forog.

La passione de il miracolo (2003) az alkotógárda a Fájdalmas Szűzanya tiszteletére szentelt nagypénteki körmenetet követi, amely áthalad a Taranto Vecchián. A dalok egy részét később a Csoda című filmben is felhasználták.

Nuit Romaine (2022) A Nemzetközi Táncnap apropóján készítették a a filmet, amelyet Angelin Preljocaj rendezett és a római Palazzo Farnese-ben játszódik. Edoardo Winspeare a francia nagykövetséggel és a Teatro dell’Opera di Roma-val együttműködésben készítette a filmet, amelynek balettrendezője Eleonora Abbagnato, Friedemann Vogel a főszerepet alakítja. A film koreográfiák sorozatán keresztül bontakozik ki, melyeket az éjszaka istennője, Nyx ihletett, aki sötétséget és rejtélyt hoz e hatalom helyére, jelmezek: Maria Grazia Chiuri

A rendezvényre a belépés ingyenes.

 Fotó: Nuit Romaine – Noémi Ottilia Szabó

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük