Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jelentkezz gyakornoknak az Európai Parlamentbe!

Jelentkezz gyakornoknak az Európai Parlamentbe! Közérdekű

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője és a MIÉRT újra meghirdeti közös gyakornoki programját. Akárcsak az előző években, 2023-ban is 6 fiatalnak lesz lehetősége hat hetet Brüsszelben tölteni, betekintést nyerni az európai törvényhozási munkába. A jelentkezéseket idén február 1-től március 1-ig fogadják az office@miert.ro e-mail-címen.

„Idén a készségek európai éve van, amely nemcsak egybecseng a tavalyi ifjúsági tematikus évvel, hanem – ahogy a CULT bizottságban is javasoltuk – számos, fiatalokat megszólító kezdeményezést is továbbvisz. Már csak ilyen tekintetben is izgalmas ebben az évben Brüsszelben gyakornokoskodni” – hangsúlyozta Winkler Gyula EP-képviselő. – „Meggyőződésem, hogy a gyakornokság jó kiindulási pontot jelenthet egy fiatalnak, olyan kapcsolati tőkét, szakmai tapasztalatot és nem utolsó sorban személyes élményeket tud biztosítani, amelyből építkezni lehet a későbbiekben is. Gyakornoki programunknak köszönhetően az évek során nagyon sok, kiválóan felkészült és tehetséges erdélyi fiatalt ismerhettem meg, akik azóta is hallatnak magukról, az itt elsajátított készségeket, ismereteket használják, sőt, vannak közülük szép számban olyanok, akik közösségünket is érintő, fontos európai témákkal foglalkoznak. Várjuk idén is a jelentkezőket.”

„Az elmúlt években Winkler Gyula, RMDSZ-es európai parlamenti képviselővel olyan együttműködést alakítottunk ki, amelynek köszönhetően több erdélyi fiatal kap lehetőséget, egyrészt, hogy belátást nyerjen az Európai Parlament működésébe, másrészt hogy kipróbálja magát egy európai intézményben. Az együttműködés kölcsönös: elsősorban az a célja, hogy a fiatalok új dolgokat tanuljanak, ismerjenek meg, másrészt, hogy beleássák magukat olyan témákba, amelyek úgy az RMDSZ-nek, mint a MIÉRT-nek, tulajdonképpen az erdélyi magyaroknak fontosak. Ezeket a témákat kidolgozva, utánajárva, európai rálátást nyújtva segíthetik majd közösségi ügyeinket” – fogalmazott Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke.

„Ez a gyakornoki program minden ambiciózus fiatal számára egy első, de annál fontosabb lépést jelenthet a szakmai pályán. Remélem, hogy sokan fognak élni a lehetőséggel, hisz a gyakornoki programok legjobb része, hogy ismereteket szerezhetünk, kipróbálhatjuk magunkat különböző területeken, és akár hibázhatunk is. A lényeg, hogy a folyamat végére a gyakornok gyarapodjon tudásban, tapasztalatban, és máris lépéselőnyben lesz a társaihoz képest. Winkler Gyula EP-képviselő és a MIÉRT közös programja most ezt kínálja fel: lépéselőnyt egy kompetitív közegben” – mutatott rá Szilágyi Dóra, az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnöke.

Olyan egyetemisták jelentkezését várják, akiknek van már legalább egy lezárt egyetemi évük, ismernek a magyaron kívül legalább egy, az EU-ban hivatalos nyelvet, alapszintű számítógépes ismeretekkel rendelkeznek, van tapasztalatuk az önkéntesség terén, és nincsenek más munkaadóval szerződéses viszonyban. A jelentkezőknek az önéletrajz és motivációs levél mellett egy ajánlást is csatolniuk kell a MIÉRT egyik tagszervezetétől, valamint egy saját megfogalmazású YEPP határozattervezetet, mely a pályázó számára fontos témáról szól.

Az eredményeket 2023. március 17-én a Magyar Ifjúsági Értekezlet és Winkler Gyula EP-képviselő Facebook-oldalán és honlapján teszik közzé. A programban részt vevők, a gyakornoki periódus végén kötelező módon kreatív beszámolóban kell bemutatniuk az Európai Parlamentben eltöltött időszakot. Az EP-gyakornokságra vonatkozó részletes szabályzata itt olvasható.

(Winkler Gyula EP-képviselő sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
   • User
    Dátum: 2023. február 7., 14:53
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Hát persze…aki kimondja/leírja az igazat ,az agymosott.Ilyenek a bolsevíkok…kissebbségben vannak de a többségnek kiáltják ki magukat és támadnak,az abszolut igazság tulajdonosai.

    • User
     Dátum: 2023. február 7., 18:46
     ÉRTÉKELÉS: -4

     Azért agymosott,mert ugyanazt a szöveget nyomja,mint az összes M1 és társain élő ember. Ugyanazt.Azt se tudja mi az a liberális és maga se,mert a bolsevikkal keveri miközben teljesen ellentétes a két irányzat.amiatt,hogy képről ítél és ítélkezik még csak simán hülye.

 • User
  Dátum: 2023. február 3., 7:04
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Menjetek gyerekek, ennek van jövője!!! Lassan ott több a korrupt, mint a mi parlamentünkben! Egy jó biznisz és életetek végéig túrhatjátok a nózitokat! Táska szám lopták a pénzt az év végén, azelőtt a mienk az ereszcsatornán mászkált 1 fűves buli után!😁😂 Tudnak élni, menjetek!🤣🤣

  • User
   Dátum: 2023. február 3., 9:28
   ÉRTÉKELÉS: -6

   Találtak egy korrupciós ügyet és most mindenki rájuk mutogat. Itt hányat találtak? Mindez csak azt mutatja, hogy van kontroll és működik. Szomorúbb az ami Magyarországon van. Ott nincs korrupció mert nem is keresik.

   • User
    Dátum: 2023. február 6., 12:27
    ÉRTÉKELÉS: 2

    De kerestek… az olaf… és mit találtak? A demszki korszakból a 4-es metró több milliárdos ügye ha korrupció ak vesszük… ha nem, akkor lopás ak. Cseh Katalin ügye vizsgálati szakaszban , Schadl ügye is…

 • User
  Dátum: 2023. február 3., 12:42
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Kell az utánpótlás,különben ki hal ez az ingyen élő, semirekelo ,tovaly banda.Majd ők fogják meg váltani a világot,Sajna ők már startbol azt tanulják,hogy lopjuk meg a jó népet és,hogy milyen szénát egyen a tehén ne fingjon büdöset ,hogyan kell keverni a szart Ukrajnába,és hogyan lehet gyorsan meg gazdagodni munka nélkül.

 • User
  Dátum: 2023. február 5., 10:51
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Nála is van kontroll, azért vannak meghallgatások és ellenőrzések. Ha találnak valamit, pl. hogy ő ezt pénzért tette, akkor felelősségre vonják. De ha már COVID…. Nálunk épp letartozások voltak a maszkos üzletek miatt. Orbán birodalmában (mert a Libázást biztos tőle tanulta) mi a helyzet a sok pénzért vett lélegeztetőgépekkel, a drága orosz és kínai vakcinákkal? Azokról mi a véleménye? Ott semmi látnivaló nincs, igaz?

  • User
   Dátum: 2023. február 5., 14:29
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Nézzen politikai karrierje után…minden amihez hozzányúlt…arannyá változott…ja nem ,az Midász volt…az övé sz betűvel kezdődik …Akkor beejtőernyőzték az EU-ba.
   Eredmény?Cunami.Covid helyzet?Megoldások részéről…hogyan kell maszkot viselni,hogyan mossunk kezet,hogyan…
   Egy dada viselkedése a napköziben.Most led égőket vitt keletre…igen oda…majd az áramot e-mailben küldi.A 10. szankciót jelenti be…de mint Eötvös bohócnak…van mááásik!Tiszta církusz.Jó szórakozást!

  • User
   Dátum: 2023. február 7., 13:58
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Libuska nénje újabb remekelése.Beolvasta nyomatékos hangján a 10. Szankciót ,hogy az Északi Áramlat gázvezetékeket(4) fel kell függeszteni,azaz ne jöjjön gáz rajtuk.
   Mit is kell felfüggeszteni?Hármat közülük még tavaly felrobbantottak ,a negyedik meg nem üzemel.Most én is azt ismételem amit írt…nincs ott semmi látnivaló,szorozza és osztja a semmit …mint a Besenyő Pista ,aki megmagyarázza ,hogy mi a semmi…a semmi az nem valami,a valami az nem semmi.
   És egyes képviselők ezt meg is szavazták…vagyis megszavazták a felfüggesztését annak ami nincs is.Na,lehet gágogni kórusban!

 • User
  Dátum: 2023. február 8., 14:53
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Na akkor lássuk a tényeket.
  1.Liberalizmus.A klasszikus liberalizmus a Felvilágosodás korában jelenik meg.A klasszikus!Aztán jött az ultraliberalizmus korszaka a jakobinus diktatúrával,akik az egyenlőség,testvériség és szabadság nevében nyaktilóztak.Stimmel?
  A bolsevikok ugyanezt csinálták…kiírtás,gulág,Szibéria…egy lassított halál.
  Ma ideológiailag dúl az ultraliberalizmus neoliberalizmus formában…csak nekünk van igazunk ,minden mát el kell taposni,a múltat elfelejteni…genderideológia,térdepelés,házasságkötés egy hiddal,rovar-és kukaczabálás…
  Na jó étvágyat ! Én erre iszom egyet(arra ,hogy maga jóllakik tücsökflekkenből).

  • User
   Dátum: 2023. február 8., 21:06
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Mai liberalizmus hol gyilkolja az embereket? A liberalizmus a személyi szabadságról és a törvény előtti egyenlőségről szól. Gazdaságilag pedig a kicsi államról, a magántulajdon szentségéről, a szabad piacról szól. Vagyis pont ellentétes a kommunistákkal. Max. Az egyenlőség hasonló,de mint tudjuk a kommunizmusban az nagyon nem volt igaz.
   Kossuth Lajos,Deák Ferenc mond valamit?le velük,mocskos libsik voltak.

 • User
  Dátum: 2023. február 8., 21:35
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Rovarzabálás…. Semmi köze a liberalizmushoz. Mellesleg naponta eszik rovarat. Minden pirosdas kajában ott van.Keressen rá ki az a kármin és a kárminvörös. Valószínűleg kukacot is evett már bőven, málnában, cseresznyében vagy lisztben.Csak nem tudott róla.Rengeteg más ételben is eddig is engedélyezett volt bizonyos mennyiségű rovar, szimplán mert nem lehet kikerülni.Jó étvágyat.

  Amúgy az egész arról szól, hogy előbb mint utóbb annyi ember lesz, hogy a mostani módszerek nem lesznek elengendőek megtermelni az élelmiszereket. Ez egy alternatíva. A kötekedők mindig kifelejtik, hogy nem kötelező azt enni. Bikaherét is szabad enni, erjesztett heringet is, mindkettő büdös és rossz, mégse tiltakoznak,hogy jajj,ne akarják már ránktukmálni.

 • User
  Dátum: 2023. február 9., 9:52
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A mai ,, nagy liberalizmusnak” nap mind nap érezzük és látjuk az eredményét . Hogy kinek jó azon lehetne vitatkozni . Maradjunk ennyibe most .

 • User
  Dátum: 2023. február 9., 10:42
  ÉRTÉKELÉS: 0

  …ki!!!az a kármin…na ezzel agyonütött!Legyen nyugodt ,tisztában vagyk vele ,hogy már most miben található rovat,alkatrész’…kármin meg kitin.De persze a neoliberalisok mindig a legokosabbak azt már tudjuk…ellentmondást nem tűrnek.
  Ha mégis úgy áll a széna ,akkor jöhet a ,nyaktiló’ ,kicsinálnak bárkit az ideológia nevében.

 • User
  Dátum: 2023. február 9., 10:04
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Egy másik ,gyömgyszem’…eszik rovarAt! Megértem hogy az iskolázatlan barna gyerek azt mondja ,hogy banántOT ettem ,de azért itt más kéne legyen a szint ,nemde.Én is neha elírok valamit,de ezek nem elírások voltak ki a mi helyett,rovarat a rovart vagy netán a rovarokat helyett…

  • User
   Dátum: 2023. február 9., 18:39
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Bármikor leállok önnel vagy mással egy helyesírási versenyre csak ne telefon írjunk. Jó? Főleg mert az utóbbi előszeretettel javítgatja a beírt szöveget akár más nyelv szavaira is.

  • User
   Dátum: 2023. február 9., 18:13
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Egyébként annyira érdekes,hogy mennyire tudják az emberek, hogy valaki ismeretlennek mi a végzettsége, mennyire művelt, mit tett az életben. Na halljuk, én iskolázatlan és egyesek szerint a liberális kategóriába tartozó, helyesen írni nem tudó székely mivel is foglalkozom igaziból?

 • User
  Dátum: 2023. február 9., 10:59
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Emberke! Én az ultraliberalizmusról és a neoliberalizmusról írtam…hogy jönnek ide Kossuth meg Deák Ferenc?
  Például a EU -s Guy Verhofstadt habzó szájú
  ultraliberális és társai.

 • User
  Dátum: 2023. február 9., 15:55
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A neoliberális eszme ma már a hasznos idiótáké és köze nincs a szabadsághoz, inkább szól a fősodratúval ellentétes vélemények elfojtásáról, meghurcoltatásáról és arról, hogy lassan kötelező erkölcsi és társadalmi norma a hülyeség és a butaság! Röviden ennyi, a többi már történelem.

  • User
   Dátum: 2023. február 9., 18:02
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Mondják ezt az illiberálisok vagyis az Orbán és Erdogan hívei,akik gyakorlatilag a diktatúrák támogatói közé tartoznak.Ahol más vélemény nem lehet,mert pénzzel és fenyegetéssel, a törvények módosításával lassan ellehetetlenítenek mindenkit aki másképp gondolkodik.

 • User
  Dátum: 2023. február 9., 21:31
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Miről ismerünk fel egy libsi libát? ,, Sziasztok! „Évi vagyok, nem kalendárium! Hihihi! (kínos nevetés – aztán felmondja nagy nehezen a gazdája szövegét). Mert ő egy ízé… Na!… Az, az! Influenszer!

 • User
  Dátum: 2023. február 9., 21:16
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Nos, kedves helyesen író liberális barátom! Tudod mi bajunk van sokunknak veletek? Hogy olyan eszmét képviseltek, amellyel már rég átestetek a ló túlsó oldalára. A kanadai 83 éves szutyok 9 éves kislánynak képzelte magát és a törvényszék ezt meg is erősítette. Aztán amikor rajtakapták, hogy a vécében kislányokat kukkolt, akkor elővette a törvényszéki végzést! És ez a fertő egyre terjed és óriási erők mozgatják! Nos?

  • User
   Dátum: 2023. február 9., 23:25
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Mégegyszer: fogalma sincs ki vagyok, milyen az értékrendem. Nem tudom miért hozta ezt a példát. Sehol se írtam, hogy pedofilokat, kukkolókat támogatnék és ezt egy bármilyen jóérzésű liberális, szocialista, kommunista vagy monarchista se tenné. Ennek SEMMI köze a liberalizmushoz, csak egyesek próbálják ezt beállítani. Mert az, hogy (hogy ha már ide jutottunk) elfogadom, hogy ha valaki másnak tartja magát az nem azt jelenti, hogy egyetértek pl. azzal, hogy 14 éven aluliakat műtsenek át. Apropó mit szólna, ha a gyereke mondjuk bejelenti, hogy ő biza nem annak érzi magát mint aminek látszik? Hallottam olyant aki erre azt válaszolta, hogy kitagadná. Mit is mondjak….

   • User
    Dátum: 2023. február 10., 9:31
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Hát persze,a gyerek magától jön rá ,hogy darumadár,bicikli vagy fiú/lány akar lenni és majd férfi létére szülni akar ha férjhez megy egy hídhoz…ugye milyen szürrealista?
    De ott vannak a genderesek ,óvodákban,iskolákban átírt mesekönyvekkel ,filmecskékkel ,férfiak kikenve ,nőnek öltözve,kifestve…na hagyjuk ezt a mesét ,hogy a fiúgyerek csak úgy előáll ,hogy ő mostantól a Világszép Nádszál kisasszony akar lenni vagy a gonosz mostoha a Hófehérkéből ,mert hát az is szép volt na,
    csak a lelke volt csúnya.Da az most már nem akadály,mert trendy gonosznak és csúnyának lenni.

 • User
  Dátum: 2023. február 10., 9:48
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Viktorod is neolibsi volt valamikor, csak erdekbol felult egy masik lora, mert a masik vonal mar telitett volt, itt almagyarkodassal tobbet lehetett elerni.

 • User
  Dátum: 2023. február 10., 10:20
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hát persze…a genderideológiát is a keresztény-konzervatívok találták ki!Hát nem? A neoliberálisok ott sem voltak.Más istenjárás van mostanában.

 • User
  Dátum: 2023. március 10., 9:14
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Minap belepillantottam a propaganda M1-be, amit az egeszsegem megorzese erdekeben nem nagyon szoktam. hat mit mondjak, sajnalom szegeny bemondokat, latszik, hogy sul ki a szemuk szegyenukben a sok lim-lom-tol, amit predikalnak reggeltol estig, pirkadattol sotetedesig.
  Hogy ne mondjatok, hogy libsi vagyok, ugyanez az erzesem, mikor az RTL-re kattintok , ugyancsak veletlenul es 2-3 perc erejeig.
  Orizzuk meg az egeszsegunk a Tv propaganda kizarasaval. Amen.

 • User
  Dátum: 2023. május 22., 14:21
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Es tessek mondani tulajdonkeppen mit kell ott gyakorolni netan a lopast csalast gatlastalan hazudozast von der lejjebbtol mert ebben ez a hetgyermekes holgy nagymesteri kepzettdeggel bir.

 • User
  Dátum: 2023. szeptember 2., 22:28
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Akkor is felvesznek ha 85 evet toltom egyetemi vegzetsegem nincs de szerintem meg sokat kell fejlodnom hogy elerjem azt a szintet lopas csalas korupcio teren ahol madam kajli es fonoke fonderlajen all.Pirinyo tisztelettel egy oreg de becsuletes srnki.