Hirdetés
Hirdetés

Művészeti líceumos diáklány a Rocksuliban

Művészeti líceumos diáklány a Rocksuliban Kultúra

Évente egyszer-kétszer a feleségemmel felrándulunk Budapestre, elsősorban családi látogatásra, valamint a színházi és filmújdonságok megtekintésére. Ezúttal a Nemzeti Vágta is az attrakciók között szerepelt. A 2018. szeptemberi bemutató után több alkalommal is meg szerettük volna nézni a Madách Színház Rocksuli című nagysikerű musicaljét – most végre összejött. A négy nap alatt hat előadást láttunk, köztük Oscarra javasolt magyar filmet, Broadway-musicalt stb, de mindközül a Rocksuli lett a kedvencem.

Hirdetés
Hirdetés

Több okból is. Azon túlmenően, hogy az egy idő óta talán ihlet után vágyó Andrew Lloyd Webber a nem túl eredeti sztorit kevésbé sláger-gyanús dalokkal tűzdelte meg; hogy Szirtes Tamás remek pedagógiai érzékkel töltötte meg a színpadot nyüzsgő, imádnivaló, jól zenélő, jól táncoló gyereksereggel; hogy a lányom egyik operettszínházi partnere, Serbán Attila egy csapásra kedvencemmé vált – mégis egy tehetséges sepsiszentgyörgyi kislány színpadi jelenléte tetszett a legjobban: Zöldi Lara produkciója Tomika szerepében. Voltak, és talán még lesznek hangzatos, Sepsiszentgyörgyről induló, sikeres karrierek, de ez a 14 éves diáklány az eddigieket bizonyosan túlszárnyalta. A Madách színpadára kerülni még egy profi színésznek is nagy dolog, de Lara már a tavalyelőtt (hála és dicséret kitartó és odaadó szüleinek) felléphetett a legendás teátrum deszkáira, mint Cosette a Nyomorultakban, és most a rocksulis gyereksereg legemlékezetesebb karakterét, egy gátlásos, visszahúzódó, de aranytorkú kislányt alakít.

Igen, alakítja, mert nála már színházi átélésről is beszélhetünk! Megfigyeltem, mikor nem is volt szövege, milyen bámulatos kisugárzással lereagálta kis és nagy partnerei játékát, amit igazán nem sokan tudnak, vagy nem csinálnak. Aztán amikor énekelni kezdett a capella, majd zenekarral, akkor bejött a sokak által emlegetett libabőr, és az azt követő vastaps. Igazi beérkezése ez az RTL Klub Kicsi Óriások című műsorában feltűnt és nyertes kezdőnek, a Magna Cum Laude-vel duettező, a Szuper TV2-n Kocsis Tibor oldalán a Sztárban Sztár +1 kicsi című műsorban több héten keresztül szereplő lánynak.

Saját dalok, újabb Madách színházi meghívás, tévéfelvételek, karácsonyi válogatáslemezen való szereplés, és egy nagy nemzetközi megmérettetés következik Lara karrierjében. Litvániába, Kaunasba a 19. alkalommal tartandó, november 27-e és december 2-a között esedékes The Amber Voice nemzetközi énekversenyre kapott meghívást. Ide három darabbal készül: egy a saját magyar dallal, egy szabadon választott angol szerzeménnyel és egy Whitney Houston-számmal. Az első 30 kiválasztott közé már bekerült, és élő zenekari kísérettel fog fellépni a versenyen, reméljük sok sikerrel!

Dancs Árpád

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások