Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

Ajánló Kultúra

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtök 16:30 Jetikölyök, 16:30 Addams Family, 18:30 Zombieland: A második lövés – am. akció-horror, 18:30 Júlia – sp. filmdráma, 20:30 Terminátor: Sötét végzet, 20:45 A rendszer – am. akcióthriller.

 

KÖNYVBEMUTATÓ

* Ma 18 órától a sepsiszentgyörgyi Tein teaházban mutatják be Miklóssi Szabó István Testfüggőség című novelláskötetét. A szerzővel Szonda Szabolcs költő, műfordító beszélget.

 

EZÜST AKADÉMIA

Kézdivásárhelyen ma 16.30-tól tanévnyitó, a Vigadóban Endrei Judit tart előadást Korhatártalanul – 50 év után is aktívan címmel.

 

ELŐADÁS

Ma 18 órától a Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében dr. Reisinger János Magyar költők a szerelemről – Csokonai Vitéz Mihály, József Attila, Petőfi Sándor, Pilinszky János, Vörösmarty Mihály címmel tart előadást.

 

NÉPZENE- ÉS NÉPTÁNCTALÁLKOZÓ

A Háromszék Táncegyüttes és a Lajtha László Alapítvány szervezésében november 8–9-én 31. alkalommal rendezik meg a népzene- és néptánctalálkozót Sepsiszentgyörgyön. Pénteken 19 órától a Tamási Áron Színházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Mezőség, Kalotaszeg című előadása látható, utána táncház.

 

KÖNYVAJÁNLÓ

A wmn.hu oldal szerkesztője, Both Gabi író, újságíró az idei a 90. Ünnepi Könyvétre és a 18. Gyerekirodalmi Napokra megjelent magyar gyerekirodalmi műveket vette szemügyre. Sorozatunkban ezekből szemelgetünk, remélve, hogy felkeltjük vele ifjú olvasóink, illetve szüleik figyelmét.

Lackfi János-Molnár Krisztina Rita: Titkos versműhely – A kreatív írás öröme. Íme, egy kamaszoknak szóló könyv a költészetről. A két remek költő verses példákon keresztül mutatja be a különböző versformákat, és sok-sok humorral vegyítik ezt a tudást. Ha kamaszként találkoztam volna ezzel a kötettel, lehet, hogy én is költő lettem volna… Lakatos István sajátos, formabontó illusztrációi igazán illenek ehhez a világhoz. Tízéves kortól. (Móra)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük