Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Légy a ma Petőfije!

Légy a ma Petőfije! Kultúra

A Petőfi-év alkalmából szónokversenyt hirdet Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház. A verseny március 10-én 18 órakor kezdődik a sepsiszentgyörgyi Szimplában. A pályázat célja felfedni és bemutatni, hogyan él tovább Petőfi Sándor emléke, életműve a fiatal nemzedék szemében.

 

A szónokversenyre sepsiszentgyörgyi 9–12. osztályos tanulók jelentkezését várják a szervezők március 6-án, éjfélig. A jelentkezőknek saját, előre megírt szónoklatukat kell előadniuk, amely sajátos módon kapcsolódik Petőfi személyéhez, életművéhez. Az esemény célja, hogy széleskörű figyelmet irányítson a költőre, és rámutasson arra, hogyan él a költő emlékezete és munkássága tovább a fiatal generációk szemében.

A diákok a www.kultura.ro weboldalon található jelentkezési űrlap kitöltésével és a szónoklat feltöltésével jelentkezhetnek március 6-án éjfélig. További részletek a Kónya Ádám Művelődési Ház munkatársánál igényelhetők a danciuhelga.kultura@gmail.com e-mail-címen, illetve a 0758.801.131-as telefonszámon.

A szónoklatokat háromtagú zsűri bírálja el. Az első három helyezett értékes jutalomban részesül. Az első helyezett jutalma 1500 lej, a második helyezett jutalma 1000 lej, a harmadik helyezetté pedig 500 lej, valamint egy-egy 200 lej értékű könyvvásárlási utalvány, továbbá mindhárom dobogós szónok lehetőséget kap az ünnepi rendezvénysorozaton való fellépésre.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kónya Ádám Művelődési Ház

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük