Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kulturális ajánló hétvégére

Kulturális ajánló hétvégére Kultúra

Kovászna megyéből a következő kulturális eseményeket ajánljuk olvasóink figyelmébe az előttünk álló hétvégére.

PÉNTEK

  • A Vigadó Művelődési Ház szervezésében 17 órától, Tompa Andrea: Székelyföldi körút című irodalmi estjén vehetnek részt az érdeklődők a Vigadó dísztermében.

Tompa Andrea író, színikritikus Kolozsváron született, 1990 óta Budapesten él. 2009–2015 között a Színházi Kritikusok Céhének vezetője. 2015-től 2020. szeptember 1-ig a Színház folyóirat főszerkesztője, 2020. szeptember 1-től a Színház Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A szerző első regénye, A hóhér háza a ’80-as évek Kolozsvárján játszódik le, az egyes szám harmadik személyben elbeszélt történet főszereplője egy középiskolás lány. A Fejtől s lábtól két erdélyi orvos a Trianon árnyékában lejátszódó története, az Omerta a kommunista rezsim kezdetét eleveníti fel négy elbeszélő hangján. A negyedik regény, a Haza a máról szól. Főhőse egy író, aki új hazában új életet választott. A szerzői estek során Tompa Andrea felolvas a most készülő, ötödik regényéből.

  • A sepsiszentgyörgyi Művész Mozi műsorán 15.30-tól Avatar 2. – A víz útja (magyarul beszélő), 15.45-től Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság (románul beszélő), 17.30-tól Babylon (román feliratos), 19 órától Mi köze ennek a szerelemhez? (magyarul beszélő), 20.45-től Szent pók (román feliratos), 21 órától A gép (magyarul beszélő).
  • A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház pénteken és vasárnap 19 órától (színpadra épített nézőtér) Amikor telihold ragyog a turkáló felett című előadását játssza a nagyteremben.

  • A Tragédia c. táncszínházi produkciót ebben az évben először január 27-én és 28-án tűzi műsorra a Háromszék Táncegyüttes a táncstúdióban. Az előadásokra jegyet ma, pénteken 8-15 óra között, valamint előadások előtt egy órával lehet váltani. Telefonszám: 0267.312. 104

SZOMBAT

  • A Művész Mozi műsorán 11 órától Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság (magyarul beszélő), 11.15-től A lenyűgöző Maurice (románul beszélő), 15.30-tól Csipkerózsika (magyarul beszélő), 17 órától A maga természete szerint és szabadon (magyar dokumentumfilm), 20 órától Babylon (magyarul beszélő), 20.15-től A Fabelman család (román feliratos).
  • Bornemissza Elemérné Szilvássy Carola életútját bemutató, A maga természete szerint és szabadon című, játékfilmes elemeket tartalmazó dokumentumfilmet vetíti 17 órától a Művész Mozi Chaplin és Fellini termében. A vetítés után, 18:15-től szakmai beszélgetésre került sor, amelyen Molnár Bánffy Kata, a film producere, valamint Szebeni Zsuzsanna, a film egyik rendezője vesz részt, a moderátor szerepét Lázár-Prezsmer Endre tölti be.

A vetítésre a belépés ingyenes, de mivel a helyek száma korlátozott előzetes regisztrációs szükséges a tordaisaci@gmail.com vagy a 0737.151.102-es telefonszámon.

  • A szentivánlaborfalvi közösségi házban 20 órától Petőfi él! címmel szervez ünnepi rendezvényt a Székely István Dalkör a 200 éve született Petőfi Sándor tiszteletére.

 

LEHET KÉSZÜLNI

  • Január 31-én, kedden 19 órától Tortoma Önképzőkörön (539.)  a baróti művelődési ház Bodosi Dániel-termében, A kecskefák földjén – marokkói úti élmények címmel Andorkó Rozália ny. román szakos tanárnő (Vargyas) tart vetített képes előadást. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük