Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Különleges látvány

Különleges látvány Kultúra

Egyedi tónusú, sajátos eljárás nyomán született, a lélek legmélyéről fakadó érzelmeket, valamint jelent alakító és jövőt formáló gondolatokat sugárzó, Éltes Barna (1981) sepsiszentgyörgyi képzőművész műhelyéből kikerült festmények kínálják magukat a Lábasház emeleti kiállítótermében péntek este óta.

Madaras Péter köszöntő szavai és Demeter Miklós hangulatteremtő furulyajátéka után Dimény András brassói festőművész méltatta a fiatal alkotó művészetét. Meglátása szerint ezek a képek a mit, mivel, hogyan kérdések kereszttüzében születtek. Válaszként megállapítható, hogy témájukat megfestőjük a természetből merítette, és az emberiség évezredek alatt felgyülemlett jelképtára segítségével jelenítette meg, a vízben oldott földnek lealapozatlan lenvászonra történő felvitelével. Mindezzel pedig „mintha azt sugallná, hogy érdemes volna visszatérni egy természetesebb létformához, nemcsak a természetközelséghez, hanem egy olyan életvitelhez, amiben megtalálható a mértékletesség, a ciklikus rend és az ehhez szükséges türelem, ritmus.”

Hirdetés
Hirdetés

Az Erdélyi Művészeti Központ munkatársai által közszemlére helyezett festményeket november 15-ig tekinthetik meg a szép és különleges látványra vágyók.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások